Брой 112 (1624), 15-06-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Генералният дирекор в ЕК Тимо Песонен в дискусия на тема "Как да (не) комуникираме Европа"


На 19 юни (вторник) от 10:00ч в Дома на Европа в София (ул. Г. С. Раковски 124) ще се проведе публичен дебат с Тимо Песонен, генерален директор на генерална дирекция "Комуникации" в Европейската комисия.

В дискусията ще участват също Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и д-р Ралица Ковачева, преподавател към Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ "Св. Климент Охридски".

Темата на гражданския диалог е "ЕС, ЕК, ЕИФ - Е, И? Как да (не)комуникираме по европейски теми".

Целта на гражданския диалог е да се потърси отговор на въпроса дали посланията на институциите на Европейския съюз успяват да достигнат до гражданите. Участниците ще имат възможност да споделят опита и гледната си точка с Тимо Песонен – човекът, натоварен със задачата да ръководи комуникационната машина на Европейската комисия.

Предварителната регистрация в интернет е задължителна на следния линк , който ще бъде достъпен до 18 юни 2018 г. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

Всички гости е необходимо  да бъдат пред залата не по-късно от 09:30 ч. за регистрация и проверка за сигурност, както и да носят със себе си документ за самоличност.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР апелира в работната група за „Единна входна точка“ да се включат експерти от представителните на национално равнище работодателски организации
Конференция за обществените поръчки с участието на еврокомисаря по вътрешен пазар Елжбета Биенковска
Изводите от дебатите съвпадат с позицията на БТПП за проблемите при обществените поръчки Още
На среща в Палатата представиха изобретението „Подвижен контейнер за отпадъци“
Значителни предимства както за гражданите, така и за околната среда Още
БТПП участва в Международната конференция „Ролята и значението на Черноморския регион и връзката му с Дунавската стратегия”
Синдикати и работодатели искат спешно свикване на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания
Заедно към по-ефективна „Кръгова Икономика“ в Дунавския регион
ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА
Министър Караниколов представи нов инвестиционен фонд за дялови инвестиции, който ще осигури 25 млн. евро за малки и средни предприятия
ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ
Европейската комисия инициира публична консултация относно мерките за по-нататъшно повишаване на ефективността на борбата срещу незаконното съдържание онлайн
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Бизнес възможности в окръжните центрове на Китай
По-малките градове предлагат редица преимущества и все още неразработени пазари и възможности за инвестиции и търговия Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Генералният дирекор в ЕК Тимо Песонен в дискусия на тема "Как да (не) комуникираме Европа"
19 юни (вторник) от 10:00ч в Дома на Европа в София Още