Брой 57 (62), 21-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Международен форум "Латинска Америка - Централна и Източна Европа" във Виена

Стопанската камара на Австрия организира за първи път международния бизнес форум „Латинска Америка се среща с Централна и Източна Европа във Виена". Проявата ще премине под мотото „Хвърляме мост между двата свята чрез търговия и инвестиции” и ще се проведе от 14 до 18 май 2012 г. във Виена.

Бизнес форумът е адресиран към стопанските камари и техните фирми-членки в Латинска Америка и страните от ЦИЕ. Той предлага уникалния шанс не само за среща между тях самите, но и за установяване на контакти с австрийски компании.

В програмата са предвидени доклади, семинарии и интерактивни панелни дискусии относно икономиката и бъдещите най-важни браншове за държавите от Латинска Америка и Централна и Източна Европа. За участващите фирми на втория ден от форума (15 май) е предвидена борса за сътрудничество B2B с предварително договорен график на срещите. Заявки могат да се правят до 1 май 2012 г.

На 16 май всички участници ще имат възможност да посетят изложението и международната конференция на тема градоустройство Real Corp 2012 .
Повече информация за проявата, вкл. заявяване на участие в нея и програмата й, можете да намерите на уебсайта: http://www.b2match.eu/lameetscee (на английски).

Участието във форума е безплатно! Заинтересованите могат да направят своята заявка онлайн до 31 март 2012 г. и да изпратят фирмения си профил.

За повече информация:
тел.: 02/8117 421 и 02/8117 489
irelations@bcci.bg

НОВИНИ ОТ БТПП
Дискусия за промените в Закона за Сребърния фонд
Преди да се приемат от правителството, промените ще се разгледат и на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Още
Как да открием търговско представителство в Руската федерация
На семинар в БТПП бе представена информация от "първа ръка” по темата Още
Търговията ни с Хонконг отбелязва положителна тенденция
Български фирми търсят силни и стабилни партньори от Хонконг Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международен форум "Латинска Америка - Централна и Източна Европа" във Виена
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на закон за изменение и допълнение на Търговския закон
Предлага се вземанията на работниците да се поставят на първо място в реда на кредиторите след откриване на процедура по несъстоятелност Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Международният стандарт ISO 26000 – вече на български език
Стандартът разглежда принципите на социалната отговорност и дава указания за нейното практическо прилагане в организациите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският парламент провежда изслушване за обществените поръчки
По оценки на ЕК доставките на стоки и услуги по процедурите за обществени поръчки генерират около 18% от брутния вътрешен продукт на ЕС Още