Назад

Ден на италианския дизайн


Конфиндустрия България, съвместно с ИЧЕ - Агенция София, Италианското посолство и Италианския културен институт организират традиционното ежегодно събитие ITALIAN DESIGN DAY в София на 29 март, от 15:30ч. в Sofia Event Center, Paradise Mall. 

Темата на тазгодишния ден на италианския дизайн е Re-Generation, Design and new technologies for a sustainable future. Официален гост на събитието в София ще бъде архитект Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света като източник на нови тенденции в интериорния и продуктов дизайн.  За отражението на италианския дизайн върху модерните интериорни тенденции в България ще говори интериорният дизайнер Елена Мустакова, част от екипа на фирма Lignа Group, която съчетава италианско образование и българска креативност.

Осигурен е симултанен превод на италиански и български език.

В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна.

Събитието ще завърши с нетуъркинг коктейл с любезно предоставените вина от винарска изба Едоардо Миролио.

Участието е безплатно с предварителна онлайн регистрация до 25 март на следния линк: РЕГИСТРАЦИЯ