Назад

Българо-косовски бизнес форум с двустранни срещи


В периода 5-7 април 2022 г. косовската бизнес делегация ще посети България. Делегацията е съставена от над 20 представители на фирми от ИКТ сектора, представители на Министерство на иновациите, Министерство на икономиката и други представителни местни бизнес организации.

Косовската бизнес делегация ще посети ключови институции и организации от българската екосистема,  държавни учреждения със стратегическо значение за развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

В рамките на визитата на косовските представители на ИКТ сектора, на 6 април 2022 г., Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в партньорство със „София Тех Парк“ АД организират в София Тех Парк, Българо-косовски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи между представителите на бизнеса от двете страни.

През последните години Република Косово развива успешна конкурентна и благоприятна за бизнеса среда с отлична данъчна система, природни ресурси, административни облекчения за частния сектор, ясна законова рамка за чуждестранните инвестиции и други благоприятни фактори за насърчаване на икономиката на страната. В сферата на информационните и комуникационни технологии, включително аутсорсинга, Косово разполага с 1249 регистрирани компании, като 61% от тях работят на международни пазари, а 39% оперират на местния пазар. Република Косово има значителен потенциал и може да се превърне във важен регионален бизнес партньор на български технологични и иновативни компании, както и да предостави възможности за реализиране на нови бизнес начинания в страната и чужбина посредством установяване на партньорски контакти и осъществяване на съвместни бизнес проекти.

При проявен интерес следва да бъде направена регистрация на адрес www.b2bconnect.bg на страницата на събитието в срок до 1 април 2022 г.

Допълнителна информация може да бъде получена от Светла Запрянова, тел.: 02/940 7975 и Ася Андреева, тел.: 02/940 7989.