Назад

ТПП Враца стартира проект „SMEnergy – Energy Footprint management for SMEs“ по програма ЕРАЗЪМ+


Представители на Търговско-промишлена палата - Враца взеха участие в първата партньорска среща по проект „SMEnergy – Energy Footprint management for SMEs“, която се състоя в Атина, Гърция. Домакин бе водещият партньор по проекта – Sigma Business Network (SIGMA), Гърция. Проектът е финансиран по програма Еразъм+ КА2 на Европейската комисия и се изпълнява от консорциум от 5 партньора от Гърция, България, Кипър и Португалия.

Сред целите на проекта са: да се даде възможност на собствениците на МСП и персонала да се обучат да управляват енергийния отпечатък, като използват модерни цифрови инструменти и технологии; да се предостави лесен за използване инструмент за самооценка, който да ги води през  процеса на управление на енергийния отпечатък, подобрявайки използването на ресурсите и рентабилността им; да се осигури цялостно, модулно и самостоятелно обучение; да се организират необходими ресурси за онлайн отворена платформа за образование.

Основната целева група на проект SMEnergy са собственици и управители на МСП, отговорни за вземането на решение за управлението на енергийните източници или експерти по опазване на околната среда.

За постигане на целите на проекта, консорциумът ще разработи: Методология за управление на енергийния отпечатък; Инструмент за самооценка на управлението на енергийния отпечатък; Обучителен курс за управление на енергийния отпечатък; Oтворена образователна  платформа.

За повече информация: Търговско-промишлена палата - Враца, e-mail: cci-vr@cci-vratsa.org, тел.: 092/660271.