Назад

ГБИТК организира хибридна конференция на тема „Умни градове и дигитализация“


Събитието се осъществява с подкрепата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ)

 Дигиталните технологии внасят по-висока ефективност и заемат все по-голяма част от нашето ежедневие. Те са неделима част от индустриалните процеси в края на миналия век. А днес ни съпътстват навсякъде у дома и в офиса. Те са основен стълб на Smart Cities. Какво прави един град „smart“? Част от отговора се крие в проектите, които ще бъдат представени на конференцията „Smart Cities and Digitalization”, чиито фокус е върху ежедневието ни извън офиса и дома – безопасност на пътя, здраве, култура, храна. Идеалният град, създаден от Да Винчи, е вдъхновен от природата. Може да вземем от неговите принципи и да ги пречупим през потребностите на нашето десетилетие.

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организира хибридна конференция на тема „Умни градове и дигитализация“, на 9 ноември 2022 г. (сряда) от 10:00 до 14:00 ч. в Launchee и онлайн чрез Zoom. Конференцията предвижда два отделни панела с един модератор. Физически събитието ще се проведе в Launchee - място за онлайн и хибридни събития, семинари и обучения с адрес: ЦУМ, бул. „Княгиня Мария Луиза“ №2.

Конференцията се финансира и организира с подкрепата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Целта на събитието е да предизвика обща дискусия за бъдещото иновативно и дигитално улесняване и подобряване на живота в градовете с представители на бизнеса, институциите и неправителствения сектор. Публиката може да участва на място или онлайн чрез Zoom.

Регистрация ТУК

ПРОГРАМА