Назад

Германската група „Линднер“ с първа копка на иновативен учебен комплекс-кампус в с. Лозен


Министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева връчи сертификат клас А на изпълнителния директор на „Линднер Груп“, Хелмут Ланг за инвестиционен проект “Кампус Лозен Парк“.  Проектът е на стойност 15 млн. лв. и се очаква да разкрие 10 нови работни места.

С реализирането на проекта се предвижда изграждане, управление и съвместно опериране с водещи български и международни образователни институции на иновативен учебен комплекс – кампус за покриване на образователния процес, съобразен с нормативните изисквания на образователната система в България, от най-ранна детска възраст.

Целта на проекта е да покрива не само базисните образователни нужди на децата, но да предоставя допълнителни знания и умения в сферата на неформалното образование, като спорт, култура, музика, изкуство и съвременни технологии.

На събитието присъстваха посланикът на Германия в България – Н.Пр. Ирене Мария Планк, кметът на район Панчарево – Николай Гюров, изпълнителният директор на „Линднер Груп“ – Хелмут Ланг, президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара Тим Курт, както и висши мениджъри на германски компании в страната.