Назад

Изкуственият интелект: помощник или конкурент?Българската асоциация на управленските консултантски организации (БАУКО) отправя покана за участие в онлайн дискусионен форум на тема "Изкуственият интелект: помощник или конкурент", който ще се проведе на 27 септември (сряда) от 16:00 до 17:30 часа.

Горещата тема за изкуствения интелект и неговите измерения в консултантската работа ще представят Росен Генчев от „БиоСийк“ и Виктор Манев, СМС.

Онлайн участие чрез линк: https://bit.ly/3EHrcgE

Разработки на изкуствен интелект (ИИ) са налице от десетилетия. Всъщност, ИИ вече е навсякъде около нас под формата на продукти, специализирани за извършване на определени дейности. Какво тогава прави темата „гореща“? Отговорът: появата на революционно нова технология, която е способна да разбира добре речевата структура и да отговаря генеративно. ИИ не само извлича информация, но и може да генерира информация. Всичко това променя радикално правилата на играта.

Не пропускайте новата онлайн дискусия на БАУКО, която ще насочи вниманието към:

  • Връзка между ИИ и работата, каквато я познаваме днес
  • Качество, стандартизация и етика при използването на ИИ
  • Идеи и примери за използване на ChatGPT в консултантската практика.

Участието е безплатно, като за да се включите в дискусията е необходимо да се регистрирате предварително: https://bit.ly/3EHrcgE

--------------

За гост лекторите

Росен Генчев е софтуерен архитект с повече от 20 години опит, основател и изпълнителен директор на „БиоСийк“ АД, софтуерна компания, разработваща търсещи алгоритми, специализирани за различни индустрии, като научноизследователска дейност в областта на природните науки и инвестиционно банкиране. „БиоСийк“ работи за фундаментална промяна в начина, по който специалистите в различни сфери търсят специфична информация. Преди това Росен успешно е участвал и продал технологичен стартъп, бил е член на екипа на българския еднорог „Динамо Софтуер“.

Виктор Манев, СМС е управленски консултант с дългогодишна практика, член на Управителния съвет на БАУКО. Управител е на инвестиционната консултантска компания „ММ Консулт“. Съосновател и партньор в IMPETUS Capital – управител на алтернативни инвестиционни фондове, който инвестира в растящи и иновативни компании. IMPETUS е сред първите инвеститори подкрепили компании като „Алтерко“ и „Биодит“ в тяхното развитие и излизане на борсата чрез първично публично предлагане. Сред инвестициите на IMPETUS Capital са „Дискордиа“, „БиоСийк“ и „Сторийд Дата“.