Назад

Международен семинар на тема „Пътят към нулева нетна стойност: стандарти за изцяло електрическо общество“


Електричеството играе основна роля за постигане на климатична неутралност и целите на Зелената сделка. Днес, във времената на четвъртата индустриална революция и новите форми на мобилност, инфраструктура, съхранение на енергия и интелигентни сгради, сме изправени пред най-голямото усилие за електрификация от въвеждането на електрическата мрежа преди повече от 130 години. Но какво означава продуктите и системите да генерират, съхраняват и използват 100% електроенергия без въглеродни емисии и как можем да се справим с последствията от това разширяване?

На 5 декември 2023 г. двете европейски организации за стандартизация CEN и CENELEC, съвместно с Германската комисия за електротехника, електроника и информационни технологии (DKE) към Германския институт за стандартизация (DIN) и Германската асоциация за електротехника, електроника и информационни технологии (VDE), ще бъдат домакини на семинар със заинтересовани страни.

Въпросите, които ще обсъждат на семинара, са:

  • Каква е настоящата европейска картина по отношение постигането на изцяло електрическото общество (All-electric society)?
  • Как европейските, насочени към консенсус, процеси могат да допринесат за по-широкото приемане на концепцията за изцяло електрическо общество?
  • Защо оперативно съвместимите решения и технически концепции са от съществено значение за постигане на обществените цели като декарбонизация и по-голяма енергийна независимост?
  • Къде стандартизацията може да подкрепи политически инициативи като Цифров паспорт на продукт, пространства на данни, интелигентни договори и Закона за промишленост с нулеви нетни емисии?

Семинарът ще се проведе в хибридна форма – на място в Брюксел, Белгия, и онлайн.

Регистрация може да направите тук.

С програмата на семинара може да се запознаете тук.

Участието на място е ограничено и регистрации ще бъдат приемани по реда на подаване на заявките. След достигане на пълния капацитет ще бъде наличен списък с чакащи. Онлайн регистрацията ще бъде активна до 4 декември.

За актуализация на програмата и състава на лекторите следете уебсайта на събитието тук.