Назад

„Аурубис България” финансира проекти за 800 000 лева в община Златица


Вчера в Златица бе подписана Партньорска програма между „Аурубис България” и община Златица. Програмата е на стойност 800 000 лева и обхваща периода до 30 септември 2023 година. С дарените финансови средства от компанията ще бъдат подпомогнати общински проекти в сферите на образование, здравеопазване, културно-историческо наследство, инфраструктура, култура и спорт.

Кметът на община Златица Стоян Генов благодари на „Аурубис България” за подкрепата, която оказват на община Златица. Кметът направи преглед на реализираните многобройни проекти с предишните две партньорски програми. За този период компанията е финансирала дейности в община Златица за 960 000 лева. Допълнително извън последната партньорска програма, само за 2020/2021г., „Аурубис България“ е направил финансови дарения на общината за 200 000 лева.

Стоян Генов съобщи, че на 1 юни ще бъде официалното откриване на поредния реализиран проект – парк „Дядова ръкавичка“.

Изпълнителният директор на медодобивната компания Тим Курт също изрази задоволството си от доброто сътрудничество с общината и заяви, че то ще продължава и в бъдеще.

Ученици от 8 клас в СУ „Св. П. Хилендарски“ представиха пред присъстващите своя „Учебник по доброта по време на пандемията“. Учебникът е съставен от разкази и рисунки на учениците от 8 клас по време на онлайн обучението. Община Златица е подпомогнала неговото издаване.

Целта на учениците е с продаване на учебника да се събере сумата от 7 000 лв., която е необходима за закупуването на специален софтуер за училището с цел да се провеждат онлайн обучения. От страна на „Аурубис България” и община Златица беше заявено, че чрез партньорската програма тяхната кауза ще бъде подкрепена.

Изтокник: Индустриален Клъстер Средногорие