Брой 79 (2085), 24-04-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ проведе първия в страната виртуален правен форум


Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори” проведе първия у нас виртуален правен форум на тема „Специалистите говорят: Covid-19 и новите правила за бизнеса. Водещите специалисти на кантората представиха професионален анализ по актуални въпроси, свързани с последните законови изменения в подкрепа на  бизнеса в страната в условията на пандемия. Същевременно те наблегнаха върху предизвикателството да се вземат ефективни мерки за борба срещу пандемията, свързани с ограничаване на права и свободи, но при строго спазване на конституцията и демократичните процедури.

„Ситуацията, в която се намира в момента не само България, но и цяла Европа, е много динамична. Бизнесът е изправен пред голяма криза, а работодателите са поставени в неизгодна позиция. Важно е да сме с ясното съзнание, че много трудно се възстановява спрял или унищожен бизнес и е по-изгодно същият да бъде ефективно подпомогнат“ – коментира Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“. „Ето защо е от ключово значение днес държавата да влезе в ролята на партньор на бизнеса и да погледне ситуацията през неговите очи. Само с ясни, бързи и решителни мерки бизнесът ще успее да се справи с кризата“ – допълни Николай Цветанов, управляващ съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

 Адвокатите Владимир Пенков и Николай Цветанов заедно с Радост Георгиева, специалист по трудовото право в „Пенков, Марков и партньори“, бяха основните говорители на форума. Те представиха последните законови промени, свързани с Covid-19 у нас, и анализираха дали са достатъчни предприетите икономически мерки, промените в трудовото право и неефективносттa на мярката 60/40 от бизнес гледна точка.

Участие в уникалното събитие взеха 70 души, представители и членове на едни от най-големите бизнес и работодателски организации в страната,, както и представители на правния сектор, международни и местни компании, дипломати и медии.

Първият правен форум в страната предизвика силен интерес, а качеството и съдържателността на срещата бяха  високо оценени от участниците.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Почетна диплома на БТПП за Н. Пр. Масато Ватанабе, посланик на Япония в София
По повод приключване на мандата му в нашата страна Още
Покана за уебинар „Възможности за подкрепа и финансиране на малки и средни предприятия“
29 април 2020 г., 10 часа Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ проведе първия в страната виртуален правен форум
На тема „Специалистите говорят: Covid-19 и новите правила за бизнеса“ Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: 53.5% от предприятията посочват, че приходите им са намалели през март
Бизнес изследване сред нефинансовите предприятия за ефекта на извънредното положение Още
Стандартът на живот расте, но бъдещето е несигурно
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Държавна помощ: Европейската комисия одобри за България схема в размер на 150 милиона евро за подпомагане на МСП
Средства от Европейските структурни фондове са пренасочени за конкретни мерки в рамките на Инициативата на ЕК за инвестиции в отговор на коронавируса
Пандемията разкрива слабости на системата за снабдяване с храни в ЕС
Неправителствени организации призовават да се разработи устойчива хранителна система за Европа като част от Зелената сделка Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Заявяваме ПИК на НАП по имейл или с обаждане по телефона, получаваме го в избран офис на приходната агенция
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуалното международно партньорство - иновации в околната среда, енергетиката и кръговата икономика
4-5 май 2020г. Още