Назад

НСНИ ви кани да участвате в кръгла маса “Необходимо законодателство за посредническите услуги при сделките с недвижими имоти”


В дискусията са поканени да се включат представители на обществени институции, браншови организации, свързани със сферата на недвижимите имоти, членове на академичната общност, медии и др.

Събитието ще се проведе на 6 юни 2024 г. от 13.00 до 16.00 часа в зала “А”, ет. 1 на Българската търговско-промишлена палата, ул. “Искър” №9, София.

 

 

Ще бъдат повдигнати въпросите за нуждата от:

  • Минимални изисквания за опит и образователен ценз на брокерите на недвижими имоти;
  • създаване на регистър на посредниците при сделки с недвижими имоти;
  • създаване на браншова камара на посредниците при сделки с недвижими имоти;
  • възлагане с писмен договор;
  • застраховка „Професионална отговорност”;
  • правила за ограничаване на некоректните практики в сектора и подвеждащата реклама.

Потвърждения за участие се приемат до 31 май 2024 г., края на работния ден, на електронна поща office@nsni.bg .

Елате и споделете своята гледна точка за състоянието на сектора на недвижимите имоти у нас и какво може да бъде подобрено.

-------------------------------------------------

Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) е национална представителна браншова организация на агенциите за недвижими имоти, обединяваща над 2500 професионалисти.

Повече от 30 години Сдружението налага високи бизнес стандарти и етични норми, с които гарантира коректността и професионализма на своите членове пред потребителите, държавата и бизнеса.

НСНИ представлява членовете си в международната професионална общност на CEPI (Европейската асоциация на професионалистите по недвижими имоти), FIABCI (Международната федерация по недвижими имоти) и партнира с NAR (Американската асоциация на реалторите).

Национално сдружение Недвижими имоти се стреми към регулация на бранша и регламентиране на професията „брокер на недвижими имоти”, като още през 2010 г. въведе в България Европейския стандарт за услуги, предоставяни от брокери на недвижими имоти БДС EN 15 733.