Назад

Национално участие в Международна изложба за селско стопанство, технологии и ХВП - AgriteQ 2022


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ организира участие на български компании в Международната изложба за селско стопанство, технологии и ХВП „AgriteQ 2022“, която ще се проведе в периода 10-14 март 2022  г. в гр. Доха, Катар.

AgriteQ 2022 се организира за девети път, като организатор е Министерство на общините и околната среда на Държавата Катар, съвместно с IFP Qatar LTD.

Събитието създава идеална възможност за българските компании да предоставят широк спектър от селскостопански технологии, оборудване и хранителни продукти, да се срещнат с ключови потенциални клиенти, да открият най-добрите възможности за реализация на своята продукция. По време на изложбата ще бъдат представени широка гама нови и иновативни продукти за сектора, целящи постигане на устойчиво развитие.

Изложбата включва следните подсектори, като участие могат да вземат фирми, занимаващи се със следните дейности:

  • Foodteq – оборудване за производство на хлебни изделия, оборудване на консервната промишленост, оборудване за преработка на месо, месни продукти, птици и рибни продукти, охладени и замразени храни, млечни продукти, сокове, оборудване за опаковане на потребителски продукти, био продукти, органични плодове и зеленчуци, хранителни добавки, пресни, сушени и консервирани храни,  морски продукти и др.
  • Enviroteq – алтернативни енергийни системи, рециклиране, системи за хлориране, оборудване за управление на отпадъците, инсталации за обезсоляване, отпадъци за енергия, оборудване за обезводняване, опасни отпадъци, пречиствателни станции за вода, органични отпадъци, оборудване за сондажи за вода и кладенци и др.
  • Agriteq – озеленяване, агротехнологии и оборудване, агромашини и инструменти, храни за животни и хранителни добавки, оборудване за млекопроизводство, технологии за прибиране на реколтата, машинно засаждане, торове, пестициди и агрохимикали, фуражи, оборудване за безопасно съхранение, оранжерийни решения, машини за обработка на почвата, машини за прибиране на реколтата, напоителни системи,  транспорт и др.
  • Veteq – биотехнологии, развъждане и лабораторни услуги, лекарства, диагностика, измервателни уреди, пестициди и химикали, фармацевтични продукти, инкубатори и нагреватели, ваксини, ветеринарни продукти и др.

Специално за България организаторите от катарска страна предоставят на всеки български участник оборудван изложбен щанд от 12 кв.м.

Съгласно условията и изискванията на приемащата страна Катар, всички пристигащи в страната следва да бъдат ваксинирани. Ако страната на отпътуване е в червен списък, всички ваксинирани подлежат на задължителна карантина. Моля да се запознаете с условията за влизане в Катар на следния линк: https://covid19.moph.gov.qa/EN/travel-and-return-policy/Pages/default.aspx

Предприятията – участници следва да поемат всички други разходи.

Пълна информация за необходимите документи за кандидатстване ТУК

При интерес за участие в изложбата, следва най-късно до 15.02.2022г. /вторник/ включително, предприятието да подаде изискуемите документи в деловодството на ИАНМСП, ул. „Леге” 2-4, 1000 София, по куриер или с електронен подпис на управителя по електронен път, на адрес www.b2bconnect.bg на страницата на събитието.

За допълнителна информация може да се обръщате към Магдалена Маджурова, старши експерт в ИАНМСП, тел. 02/ 940 7970, e-mail: m.madzhurova@sme.government.bg