Брой 126 (131), 02-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Участвайте в класациите „Топ 100 – 2012”


През тази година БТПП отново ще покаже кои са компаниите, които не само успяха да оцелеят при трудностите на съвременната икономическа ситуация, но и продължават да се развиват, да бъдат гъвкави, иновативни и ефективни.
Възможност за участие в класирането има всяко предприятие, което попълни следните данни (http://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/BCCI_TOP_100_2012_Data.doc -- „Необходими данни за участие в ТОП 100”) или ни изпратите годишния финансов отчет за 2011 до 31.07.2012 г. В луксозното издание, което БТПП планира да изготви, ще бъдат публикувани първите 100 най-успешни компании представили се с неоспорими данни през миналата година.

Палатата предлага и възможност на фирмите да публикуват рекламни материали в „ТОП 100 2012 г”., независимо дали ще участват в класирането. Рекламата в изданието на БТПП е ценна възможност за популяризиране на Вашата фирма, привличане на повече клиенти и бизнес партньори, насочена към селектирана аудиторията от България и целия свят.

Подробности за условията за реклама, можете да намерите в поръчката за реклама http://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/TOP_100_2012_Adrevtisiment.doc

Изданието„ТОП 100” се изготвя на български и английски език и се разпространява при посещения на чуждестранни фирми и делегации в България, при организирани български делегации в чужбина, до 200 търговски палати по света, членовете на Европалати (47 европейски палати, а чрез тях до 1400 регионални палати), членовете на Асоциацията на световните търговски центрове и др.

Предишните две издания на класацията на БТПП можете да разгледате на следните Интернет адреси:
„ТОП 100 2011 г.” http://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/top100_2011_BG.pdf
„ТОП100 2010 г.” http://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/top_100_2010_BG.pdf

Класирането на фирмите в изданието на БТПП се основава на обективни данни: официалните годишните финансови отчети и според критерии, доказани в практиката като показатели за рентабилност и ефективност:

  • изменение на нетните приходи от продажби 2011/2010 г.
  • печалба на 100 лв. собствен капитал през 2011 г.
  • печалба на 100 лв. приходи от продажби през 2011 г.

Вярваме, че като показваме добрите примери в различните области на икономиката, допринасяме за изграждане и утвърждаване на позитивния имидж на страната ни в международен план.

С изданието „ТОП 100 2012 г. Фирми и холдинги, водещи в икономиката”, БТПП ще бъде ново признание за усилията на тези компании, които развиват най-успешно своите проекти и дават своя мотивиращ пример за българското предприемачество.

ПУБЛИКУВАНЕ НА ГОДИШНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ

Българската търговско-промишлена палата за 11-та поредна година предлага лесна и бърза възможност за публикуване на годишните финансови отчети на интернет страницата ни. Предимствата на услугата, която предоставяме са:

  • възможност за БЕЗПЛАТНА публикация
  • кратки срокове за изпълнение
  • 24 часа и 7 дни в седмицата достъп до публикувания отчет
  • по-дълъг период на съхраняване на отчета от нормативно определения.

Изберете най-лесния и удобен за Вас начин:
Представяне на отчета в електронен вид
Избирайки тази вариант, получавате възможността за БЕЗПЛАТНО публикуване на отчета за 2011 г.
Необходимо е единствено да изпратите на e-mail ikan@bcci.bg всички счетоводни форми на отчета в един общ PDF файл до 30.06.2012 г. или представите на електронен носител в БТПП (гр. София, ул. Искър 9, Дирекция „Търговски регистър”). Към отчета се изпраща информация за фирмата: БУЛСТАТ (ЕИК), Управляващ, точен адрес, телефон, e-mail, основен предмет на дейност. За Ваше удобство можете да предаде отчета на електронен носител и в 28 града в страната чрез Регионалните търговско-промишлени палати (РТПП) ( адреси http://www.bcci.bg/telehttp://www.bcci.bg/telephones/regional ).

Представяне на отчета на хартиен носител или електронен носител след 30.06.2012 г.
При представяне на годишния финансов отчет на хартиен носител или електронен носител след 30.06.2012 г. в БТПП или РТПП, цената за извършване на услугата за сканиране и публикуване на отчета е 36 лв. /с ДДС/ за обем от 10 страници, като за всяка страница над първите 10 се заплаща по 1.20 лв. /с ДДС/. Сумата може да бъде платена в брой, на касата на БТПП (гр. София, ул. Искър 9) или преведена по банковата й сметка в лева:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
пл. Света Неделя №7
гр.София
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG 25 UNCR 7630 1000 3081 19

Информация за нормативните изисквания за публикуване на годишните финансови отчети може да сверите от http://www.bcci.bg/bulgarian/otchttp://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/PoleznaInformaciaFinansoviOtcheti.pdfheti/PoleznaInformaciaFinansoviOtcheti.pdf

За допълнителни въпроси, свързани с публикуването на годишните финансови отчети на интернет страницата на БТПП, може да ни потърсите на тел. 02/8117 401, 8117 411 или на е-mail: ikontr@bcci.bg , ikan@bcci.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Участвайте в класациите „Топ 100 – 2012”
Публикувахте ли вече годишния си финансов отчет? Още
Търговски представителства на чуждестранни лица, регистрирани в БТПП
ИНСТИТУЦИИ, ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ
Самооценката на администрацията и бизнес средата
Повечето международни и национални изследвания показват липса на значителни реформи в условията за правене на бизнес Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Кипър на кормилото на ЕС
През втората половина на 2012 г. акцентът ще бъде поставен върху възстановяването на икономическия растеж и повишаването на ползата от единния пазар за хората Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
СЪОБЩЕНИЯ
Внос на хранителни продукти в Куба
От месец юни Куба въвежда мито за всички пътуващи, които внасят хранителни продукти Още
Ръководство за инвеститори в Молдова
Представени са най-важните стъпки за започване на земеделски бизнес, регистриране на фирма, персонал и трудово право Още