Брой 126 (131), 02-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

СЪОБЩЕНИЯ

Внос на хранителни продукти в Куба

По информация на СТИВ Хавана правителството на Куба е обявило възстановяването на таксите за всички пътуващи, които внасят хранителни продукти в Куба, в сила от месец юни.

Агенция Митници на Република Куба (Aduana General de la República de Cuba) информира за решението отново да се прилагат такси при вноса на хранителни продукти, които не са с търговска цел, за всички пътуващи, независимо дали са резиденти или не в страната.

Мярката отменя временното решение за освобождаване от мита при внос на хранителни продукти и лекарства, наложено след преминаването на ураганите “Gustav”, “Ike” и “Paloma”, които през 2008 г. нанесоха загуби от 10 млн. щатски долара.

В сила остава изключението за внос без такси на 10 kг медикаменти за всеки пътуващ, при условие че медикаментите са оформени като отделен багаж.

Това решение на правителството има за цел да се възстанови един важен източник на валута за националната икономика и да се прекрати бизнеса на “мулетата” – пътници, които пренасят товари от САЩ за лица от Куба.

Информационна нота на Агенция Митници на Република Куба на испански

Информационна нота на Агенция Митници на Република Куба на български

НОВИНИ ОТ БТПП
Участвайте в класациите „Топ 100 – 2012”
Публикувахте ли вече годишния си финансов отчет? Още
Търговски представителства на чуждестранни лица, регистрирани в БТПП
ИНСТИТУЦИИ, ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ
Самооценката на администрацията и бизнес средата
Повечето международни и национални изследвания показват липса на значителни реформи в условията за правене на бизнес Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Кипър на кормилото на ЕС
През втората половина на 2012 г. акцентът ще бъде поставен върху възстановяването на икономическия растеж и повишаването на ползата от единния пазар за хората Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
СЪОБЩЕНИЯ
Внос на хранителни продукти в Куба
От месец юни Куба въвежда мито за всички пътуващи, които внасят хранителни продукти Още
Ръководство за инвеститори в Молдова
Представени са най-важните стъпки за започване на земеделски бизнес, регистриране на фирма, персонал и трудово право Още