Брой 133 (138), 11-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Учредена е Българо-украинска индустриална камара към БТПП


Учредителна среща за създаване на Българо-украинска индустриална камара (БУИК) се проведе в БТПП по инициатива на Посолството на Украйна в София. Тя бе открита от заместник-председателя на БТПП Георги Стоев.

В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, преводи и легализация, селско стопанство и др.

Посланикът на Украйна  Н.Пр. Микола Балтажи  изрази благодарност към учредителите и към БТПП за предоставената възможност за провеждането на срещата. Посланик Балтажи отбеляза, че България е ключов политически и икономически партньор за Украйна. Според него бъдещите цели на БУИК са създаване на информационно-консултативен център, обмяна на информация за търгове, проекти, юридически услуги и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна.

Георги Стоев изрази пожелание новото сдружение да стане генератор на идеи и осъществяване на проекти между двете държави.

Участниците в срещата избраха ръководство на БУИК в състав: председател - Лидия Шулева от фирма “Бизнес интелект” ЕООД и заместник-председатели - Пламен Бобоков, почетен консул на Украйна в България за Русе, Велико Търново и Силистра; Димитър Георгиев; Йордан Илиев от фирма “Енерджи Груп” ЕООД; Славчо Цветков от фирма “Аеросвит”.

Председателят на БУИК Лидия Шулева очерта целите и програмата пред новата организация - създаване на облекчени условия за правене на бизнес между Украйна и България, предложение за създаване на подобна организация в Украйна чрез партньорски организации и с помощта на БТПП, съвместна работа по бизнес проекти, организиране съвместно с БТПП на двустранни делови форуми и др.

БУИК e отворена за нови членове.

НОВИНИ ОТ БТПП
Учредена е Българо-украинска индустриална камара към БТПП
Смесената камара е отворена за нови членове Още
НОВИНИ ОТ РТПП/К
Информационни семинари, посветени на качеството
Организатори са Хасковската търговско-промишлена палата и партньорски организации от Гърция Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Иновациите в пивоварната индустрия спестяват 8 млрд. литра вода и намаляват емисиите на СО2 със 7,1%
Съюзът на пивоварите в България публикува доклад „The Environment Performance of the European Brewing Sector” Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Правителството предлага на Народното събрание да направи промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс
Промените транспонират в законодателството ни евродиректива Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК: Интересите на инвеститорите на първо място съгласно нови правила
Инвеститори, които купуват финансови продукти, ще бъдат по-добре информирани и защитени съгласно предлагани нови мерки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
България чества 100-годишнината от Балканските освободителни войни
Открита е дарителска сметка за възстановяването на паметниците на загиналите за обединението на Родината в Балканската епопея Още