Брой 1 (258), 02-01-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Обръщение от председателя на Палатата


Уважаеми колеги и приятели,

В края на всяка година и в началото на новата БТПП, вярна на традицията, прави равносметка на постигнатото, гради планове за бъдещето и се подготвя за нови предизвикателства.

За българските фирми 2012 година отново премина белязана от трудностите в международната и националната икономика.

БТПП също премина през сериозни  изпитания , но успя да защити своята позиция на международно призната работодателска организация.

Привлякохме нови ключови проекти и активизирахме контактите си с деловите среди у нас и в чужбина. Бяхме по-интензивни и инициативни в локални и международни конференции и форуми. Разширихме дейностите за интернационализацията на малките и средните предприятия. Продължихме да изграждаме връзки с академичните общности.

Системата ни се разрасна, успяхме да станем по-единни и по-фокусирани. Готови сме да предложим на своите членове нови бизнес услуги и стратегии чрез иновации, намиране на решения за развитие чрез диалог и сътрудничество, вече и в нови области като електронна търговия, електронни сертификати и др.

Разчитаме, че нашите предложения, формулирани с ясния мандат от над 52 хиляди члена, ще бъдат чути и от управляващите, и от национално отговорните партии – участници в Избори 2013, за които просперитетът на българската икономика е от основополагащо значение.

Използвам възможността да благодаря на фирмите, които членуват в Палатата, че ни се доверяват дори в трудни времена, че отделят от времето си, за да предлагат становища и идеи. С подкрепата им запазваме лидерски позиции, верни на ценностите, които изповядваме.

Независимо от трудностите, аз съм убеден, че ние израстваме, ставаме по-силни и посрещаме с търпение и мъдрост предизвикателствата. Заредени сме с оптимизъм и очакваме нови положителни знаци за възстановяването на българската икономика.

За Новата година нека си пожелаем с грижите на добри стопани да осигурим благополучие на нашите семейства, просперитет на нашия бизнес, по-светло бъдеще на България!

Да е мирна, благодатна, щедра и щастлива Новата 2013 година!

Цветан Симеонов
Председател на УС на БТПП

НОВИНИ ОТ БТПП
Обръщение от председателя на Палатата
БТПП препоръчва на фирмите да се включат към интернет портала EСomGrid
Онлайн свързване на доставчици, клиенти и бизнес партньори Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Ирландия поема председателството на ЕС
Икономическата стабилност, растежът и работните места са приоритетите на Ирландия Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Годишни финансови отчети ще се подават и в НАП до края на март 2013
От улеснението ще се възползват основно юридически лица, които подават годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци на хартия в офисите на приходната агенция Още
ДИАЛОГ С БИЗНЕСА
Обществено обсъждане необходимостта от екологична оценка на Национална програма за стабилизиране и развитие на топлофикационния сектор
Целта е създаване на условия за ефективно развитие на топлоснабдяването при производството на екологична и на конкурентни цени топлинна енергия Още
ЦИФРОВИ КОМУНИКАЦИИ
CashEDI – Стандартизиран електронен обмен на данни при операции с пари в брой
Сигурна, прозрачна и ефективна кеш-логистика на базата на стандартите GS1 Още