Брой 163 (168), 22-08-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП и Пекинският университет ще си партнират за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес


Пекинският университет въвежда програма „Как да правим бизнес с Китай” за обучение на чуждестранни студенти и млади бизнесмени. Програмата е разработена в началото на 2012 г. Това информира проф. Лю Фън от Пекинския университет, който посети БТПП и се срещна с Георги Стоев, зам.-председател и Васил Тодоров, гл. секретар на Палатата. Целта на програмата е популяризиране на възможностите за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес.

Проф. Лю представи програмата и посочи няколко причини за посещението му в България. На първо място, проучване на българската бизнес среда и представянето й по адекватен начин в Китай. На второ място, осигуряване на съдействие на български компании с интереси на китайския пазар.

Г-н Стоев разясни, че БТПП е домакин на многобройни събития с фокус китайската икономика. Освен това палатата и нейните членове се радват на голям интерес от страна на различни бизнес организации от редица китайски провинции. Зам.-председателят на БТПП отбеляза, че капацитетът на българския бизнес и конкретно размера на производството не съвпада с очакванията на китайските партньори.

Г-н Тодоров представи дейността на Палатата и сътрудничеството с Посолството на Китай в София и китайски бизнес организации.

Бе договорено БТПП и Пекинският университет да си сътрудничат с цел обучение на студенти и млади бизнесмени от Китай и България как да правят бизнес в съответната страна - както на теория, така и на практика.

Проф. Лю даде първи насоки за българските фирми, желаещи да излязат на китайския пазар, като даде съвет: „Китай да се приема като съвкупност от провинции, с различен пазар, манталитет и интереси, а не като едно цяло”.

За повече информация по програмата: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 81 17 489, interdpt@bcci.bg.

НОВИНИ ОТ БТПП
Каква информация предлага Търговският регистър на БТПП
Системата съдържа данни за над 50 хил. фирми и 3500 търговски представителства Още
БТПП и Пекинският университет ще си партнират за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес
Пекинският университет въвежда програма „Как да правим бизнес с Китай” за обучение на чуждестранни студенти и млади бизнесмени Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес мисия в САЩ за посещение на търговското изложение за води - Ню Орлеанс, Луизиана
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, СТРОИТЕЛСТВО
По-лесен достъп на европейски строителни консултанти у нас
Предвижда се създаването на отделен публичен регистър за тях Още
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ, ПАЗАРИ
От днес Русия е пълноправен член на Световната търговска организация
В СТО членуват 156 държави, които реализират над 97% от международната търговия в света Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Младите хора в Европа
Безработните млади хора в ЕС са 5,5 милиона Още