Брой 221 (226), 13-11-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Третият регионален бизнес форум се открива на 21 ноември в Чанаккале, Турция


На среща вчера в БТПП Васил Тодоров - главен секретар на Палатата, заедно със Зеки Байрам, председател и Тимур Халилов, главен секретар на Турско-българската търговско-индустриална камара  обсъдиха участието на представители на българския бизнес в Третия регионален бизнес форум в Чанаккале, Турция – 21 ноември 2012 г. Организатори на събитието са Съветът за външнотърговски връзки на Турция – DEIK,  Съюзът на гръцките търговско-промишлени палати - UHCCI  и  Българската търговско-промишлена палата.

След първоначалното провеждане на форума в Одрин, а след това в Комотини, тази година бизнес форумът ще се проведе в Чанаккале - град и пристанище в Западна Турция, административен център. Това е важен транспортен и риболовен център в Турция. Градът разполага с летище, разположено на 3 км от градската част и морско пристанище, което е от голяма важност, тъй като Чанаккале е разположен на брега на двата континента – Азия и Европа.

Основна цел на форума е осъществяване на срещи на предприемачи от трите страни – Турция, Гърция и България, както и обсъждане на възможностите за регионално икономическо сътрудничество. Основен акцент на форума са секторите: транспорт, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост и туризъм.

Официални гости на бизнес форума ще бъдат  представители на правителствата на трите страни – Турция, Гърция и България. Към момента е потвърдено участието на заместник министър-председателя на Турция – Али Бабаджан, министъра на митниците и търговията на Турция – Хаяти Язичи и министъра на развитието и инфраструктурата на Гърция – Костис Хацидакис. Очаква се участието на представител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България. Събитието ще бъде уважено от представители на местната власт от граничните райони на Турция, Гърция и България; представители на търговско-промишлените палати от трите страни, както и множество предприемачи.

При желание за участие формите могат да получат повече информация на:
http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=247 или на тел.: 02 8117 494 и 02 8117 489,  дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП.

НОВИНИ ОТ БТПП
Заседание на Направляващия съвет по операция „Повишаване гъвкавостта и ефективността на пазара на труда чрез активни действия на социалните партньори”
Отбелязан бе положителният ефект за ограничаване на сивия сектор при трудовоправните и осигурителни отношения Още
Български фирми участваха в b2b форум с предприемачи от Айдън, Турция
Туризъм, земеделие и хранително-вкусова промишленост са водещи отрасли за региона на източния град Айдън Още
Третият регионален бизнес форум се открива на 21 ноември в Чанаккале, Турция
БТПП е организатор на българското участие във форума Още
Нови членове на БТПП
НОВИНИ ОТ РТПП/К
Поставено е начало на сътрудничеството между предприемачи от регионите на Бургас и Констанца
Търговските палати на Бургас и Констанца подписаха споразумение за сътрудничество Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Разработен е окончателен вариант на законопроект за операциите с недвижими имоти
Национално сдружение Недвижими имоти даде пресконференция по повод предстоящото отбелязване на 20-та годишнина от своето създаване Още
СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ
Търсят се български партньори за участие в проекти с научно-развоен фокус по рамковите програми на ЕС
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Инфлацията за октомври спрямо септември е 0,3 на сто
На месечна база най-голям ръст на цените е регистриран при облеклото и обувките, както и в сферата на образованието Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Решение на Министерския съвет за приемане на Национален план за действие за устойчива употреба на пестициди
Целта е намаляване на рисковете и въздействието от употребата на пестициди върху здравето на хората и околната среда… Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Среща на ЦЕРН с българската индустрия
Ще бъдат представени възможностите за получаване на индустриални поръчки за материали, оборудване и услуги, както и за трансфер на технологии и ноу-хау от ЦЕРН към България Още