Брой 139 (144), 19-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

България е поканена за страна-партньор в Шестия бизнес форум на SARIO


България е поканена  да бъде страна-партньор в Шестия бизнес форум от Словашката агенция за развитие на инвестициите и търговията (SARIO). Това съобщи Томаш Бичан, зам.-посланик на Република Словакия у нас, при посещението си в Палатата. Събитието е планирано за края на месец октомври или началото на ноември т.г. и е предназначено за специализирани икономически субекти, предимно в областта на енергетиката, машиностроенето, автомобилната, електротехническата, химическата, дърводобивната промишлености и в информационните технологии. Бизнес форумът ще съвпадне със заседанието на Смесената българо-словашка консултативна комисия за икономическо сътрудничество, което определя и участие на представители на правителството на България и Словакия.

Планира се България да участва с общ щанд, на който да се представят 10 избрани български фирми. Предвижда се възможност фирмите, които не са включени в общия щанд, да могат да изложат продукцията си в предназначени за тази цел места. В програмата са включени и двустранни партньорски срещи. По-конкретна информация за форума ще бъде публикувана допълнително.

По време на визитата в Палатата Томаш Бичан анонсира и друго събитие - семинар на тема „Дунавски клъстер на знанията – инструмент на сътрудничество и солидарност в Дунавския регион”. Събитието ще се състои в София в началото на месец октомври т.г.  с участието на реномирани словашки фирми от областите: инфраструктура, енергийна ефективност, пречиствателни станции за отпадни води, организация на градско паркиране и др. под.  Заинтересованите фирми следва да изпратят  потвърждение за участие на електронен адрес: licko.reming@abv.bg  или тел.: 0879314328 в срок до 15 август т.г. На участниците ще бъде изпратена подробна програма, както и информация за словашките фирми.

НОВИНИ ОТ БТПП
Стратегически оценки на Националната програма за развитие: България 2020
Програмата е съгласувана изцяло с целите и приоритетите на „Стратегия: Европа 2020” Още
Възможности за активизиране на сътрудничеството между България и Косово обсъдиха в БТПП
Търговските палати на двете страни имат ползотворно сътрудничество, включително в областта на арбитража Още
България е поканена за страна-партньор в Шестия бизнес форум на SARIO
Събитието е ориентирано към енергетиката, машиностроенето, автомобилната, електротехническата, химическата, дърводобивната промишленост и информационните технологии Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Председателят на Европейския парламент решително осъди "варварската терористична атака" в Бургас
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Европейски център за съдействие относно правата върху интелектуалната собственост
Центърът предоставя безплатни услуги на МСП, занимаващи се с транснационален технологичен трансфер или съвместни изследователски проекти, финансирани от ЕС Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП