Брой 110 (115), 08-06-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство

Дирекция „Международно сътрудничество“ при БТПП
тел.: 02/8117 421, факс: 02/ 987 32 09
e-mail: irelations@bcci.bg

08.06.12.01 BC КИТАЙ
Китайска държавна компания търси партньори за откриване на кредитна линия от10 млрд. щ. д. за реализирането на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите технологии и т. нар. „зелена икономика” между Китай и страните от ЦИЕ. Компанията е китайско държавно предприятие, основано в началото на 50-те години на миналия век, с повече от 130 хиляди служители, познато като една от водещите компании в Китай в сферата на хидроенергетиката. В момента компанията се е развила и в други области, като: строителството на мащабни инфраструктурни проекти, ВЕЦ-ве, ТЕЦ-ве, железопътна инфраструктура, ВЕИ и други. Намира се на директно подчинение на китайското правителство и е крупен изпълнител на инфраструктурни проекти в Китай и в чужбина. Компанията  възнамерява да посети България. Целта на визитата е установяване на контакти с местни институции и представители на бизнеса, с оглед запознаването с конкретни проекти за изпълнение у нас.
Има е-mail, URL.

08.06.12.02 BC МЕКСИКО
Мексиканска компания, един от водещите доставчици за различни области като месопроизводство, млекопроизводство, хлебопроизводство, сладкарство и др., се интересува от възможности за внос от България на следните продукти: Картофено и царевично нишесте, изолиран соев протеин, щкембе, гранулиран триполифосфат, текстурирана соя №1, калиев сорбат, йодирана сол, текстурирана соя R, пшенично нишесте, натриев ериторбат, сух чесън, стандартна глюкоза, пшеничен глутен, чили (второкачествено), оранжев оцветител, протеинов концентрат, натриев казеинат, царевично брашно, зърнена декстроза, натриев бензоат, сух лук на прах, цели семена от кориандър, карагенан. Компанията търси контакти със заинтересовани български производители и износители на посочените продукти. Има URL.

08.06.12.03 BC ТУРЦИЯ
Фирма от Турция, производител и износител на декоративна козметика, предлага сътрудничество на заинтересовани български вносители. Фирмата търси контакти с дистрибутори и утвърдени търговци на козметични продукти. Има е-mail, URL.

08.06.12.04 BC БЪЛГАРИЯ
Компания, производител на отоплителни системи предлага съдействие, съвместна работа и партньорство по текущи и бъдещи проекти. Фирмата има подходящо системно решение с отоплителна техника за всички енергоносители и с мощности от 1,5 до 116 000 kW. Предлага решения за едно- и двуфамилни къщи, големи жилищни сгради, индустриални и обществени обекти или оранжерии . Има е-mail, URL.

08.06.12.05 BC РУМЪНИЯ
Фармацевтична компания от Румъния, производител на хранителни добавки и лекарствени средства, търси партньорство с български фирми от бранша. Има приложено портфолио и презентация. Има е-mail.

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-виетнамски бизнес форум в София
Форумът се проведе паралелно със сесията на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия Още
БТПП участва редовна среща на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество
Турция поема председателството на Организацията Още
Eвропалати: Революционната промяна на образователните системи е изключително важна за намаляване на младежката безработица
Страни като Австрия, Дания и Германия, които са приели структурирани програми за професионално образование, имат най-ниските нива на младежка безработица в ЕС Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Покана за участие в семинар на Българската асоциация за изолации в строителството
Целта е да се разяснят изискванията на Регламент/ЕС/№305/2011 и задълженията на икономическите оператори Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Специализирана методика за оценяване на енергийните спестявания след газификация
Методиката отчита отчита влиянието на външните и вътрешни условия в обектите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Сътрудничеството в ЕС по енергийни въпроси ще засили позициите ни на пазара
Темата ще бъде разгледана от Европейския парламент през следващата седмица Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинари по безопасност и здраве при работа
СЪОБЩЕНИЯ
Анкета: Превенция на конфликти при съчетаване на семейния и професионалния живот на служители на МСП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство