Брой 158 (415), 15-08-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство от EEN

ENTERPRISE EUROPE NETWORK
e-mail: een@bcci.bg
тел.: (02) 981 10 99, 980 21 89
 

15.08.13.01 МАКЕДОНИЯ
Македонска фирма , занимаваща се с производството на здравословни храни, търси технология за промишлено производство на сушен чипс от тиквички, плодов пулп и/или тиква. Технологията трябва да обхваща целия производствен процес, при който температурата на сушене на чипса не трябва да надвишава 37 градуса по Целзий. Търсените партньори са производители от ЕС, проявяващи интерес към техническо коопериране или търговско споразумение с техническа помощ.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.02 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Шотландско МСП е разработило широк спектър от хранително балансирани свежо замразени пици. Продуктът е съвсем нов на пазара и предлага на дистрибуторите възможност да дистрибутират здравословен хранителен продукт, отличен с награди и високо иновативен. Фирмата вече има голям успех във Великобритания и иска да разшири продажбите си в чужбина чрез дистрибутори.
Валидна до: 14/08/2014       

15.08.13.03 ФРАНЦИЯ
Френски производител на патентован, без наличие на глутен органичен шоколад, търси дистрибутори, добре познаващи търговските обекти, предлагащи органични храни, особено в Норвегия, Швеция и Финландия. Фирмата е също готова за коопериране с фирми от цяла Европа.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.04 ИСПАНИЯ
Испанска фирма, занимаваща се с проектирането и производството на продукти и решения за електроенергийна ефективност, търси търговски агенти, за да разшири международната си мрежа /която понастоящем включва 50 страни/. Фирмата предлага продукти и решения, вариращи от висококачествени аналогови инструменти, дигитални инструменти, ел. трансформатори, електромери и шунтове до устройства за мрежови анализ и контрол за коригиране на енергийния фактор. Основните области на приложение на тези решения са следните: - соларни енергийни съоръжения: мрежови анализиращи монитори и дисплеи, които измерват стойностите на всеки аналогов ток и волтаж: - енергийно управление: комбинация от електроизмервателни устройства, честотен измерител, базиран на микропроцесор и интерфейс, като и контролен софтуер, даващ възможност за анализиране и контрол на подходящо използване на енергия. Тази система може да бъде използвана в сгради, апартаменти, търговски центрове, фабрики и др.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.05 ПОЛША
МСП от Полша е разработило компактен въздухофилтърен биореактор, който почиства различни видове газове, емитирани по време на технологични процеси. Технологичното решение е базирано на биологичен метод, изисква малко разходи и се характеризира с еко-ефективност. Фирмата търси партньори от промишления сектор, които имат проблем с волтаичните органични компоненти и отделящи се миризми, които да тестуват и внедрят това решение чрез техническо коопериране, лиценз или търговско споразумение.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.06 ПОЛША
Новосъздадено полско МСП, специализирано в областта на интерактивните медии, предлага разработване на уеб-базирани и мобилни приложения, рекламни кампании и мобилни приложения и уеб сайтове, търси маркетингови агенции и фирми, които искат да аутсорсват ІТ дейности на креативен и иновативен екип от специалисти.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.07 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска фирма в областта на инженеринговите консултантски услуги, механиката и електрониката, търси партньори за съвместно производство и съвместно предлагане на услуги. Фирмата извършва изчислители симулации, технически проекти и продуктова развойна дейност, като разполага с експерти в областта на мултифизичните симулационни модели /структурни, флуидни, електромагнитни/ и използва НРС ресурси до 128 опорни точки на симулация. Фирмата е разработила също и електротехническо съоръжение под ключ, предназначено както за крайни потребители, така и за промишлеността по спецификации на клиента.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.08 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английско МСП търси зелени технологии за домакински приложения на закрито и на открито. Технологиите трябва да се енергийно ефективно, да имат ниска ресурсоемкост, да използват устойчиви енергийни източници и да са съвместими с повечето типове жилища. Фирмата се интересува от лицензиране, джойнт венчър и други видове финансови договорености.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.09 ГЕРМАНИЯ
Немска фирма предлага високоусъвършенстван патентован почвен стимулатор, който задържа водата в почвата и я отправя към растителните насаждения, когато почвата започва да изсъхва. Това осигурява оптимално напояване при намаляване на необходимостта от напоителни съоръжения. Гранулите не са токсични и не се влияят от солта. Прилага се в паркове, градини, в земеделието, както и при цветни саксии. Търсят се дистрибутори.
Валидна до: 14/08/2014

15.08.13.10 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английски производители на марионетки и кукловоди търсят партньори в театралната и образователната сфера, интересуващи се от партньорство и които могат да предложат театрална сцена и промоционални възможности с които да направят джойнт венчър.
Валидна до: 14/08/2014

НОВИНИ ОТ БТПП
Заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
Тема на обсъждане бе проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Р България за 2013 г. Още
БТПП предлага безплатни енергийни одити за фирми от секторите управление на отпадъците и обработка на повърхности
Услугата е ориентирана към МСП с цел намаляване влиянието на дейността им върху околната среда Още
БТПП проучва мнението на бизнеса по три законопроекта
Нови членове на Палатата
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
„Кариера в България. Защо не?“ – кариерният форум ще се проведе за шеста поредна година
Форумът е както за българи с образование и професионален опит в чужбина, така и за работодатели, търсещи професионалисти Още
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
От 1 септември се създава митница във Видин
С оглед намаляване на регулаторната тежест за бизнеса правителството направи промяна в тарифата за таксите, които се събират от Агенция „Митници” Още
ЕКОЛОГИЯ, СО2
МОСВ: България трайно надхвърля таваните за емисиите вредни вещества от ТЕЦ-овете
Предприети са мерки, за да се спазят договореностите с ЕС и да се предотврати навлизането в съдебна фаза на наказателната процедура срещу страната ни Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията отделя 13,7 млн. евро, за да стимулира развитието на трансграничните цифрови обществени услуги
Разработване на цифрови обществени услуги, които улесняват дейността на предприятията навсякъде в ЕС, включително при учредяване на дружество, покриване на правните изисквания и участие в публични търгове Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN