Брой 137 (647), 21-07-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти в БТПП за бизнес партньорство

Дирекция „Международно сътрудничество“ при БТПП
тел.: 02/8117 421, факс: 02/ 987 32 09
e-mail: irelations@bcci.bg

21.07.14.01 BC ГЪРЦИЯ
Гръцка фирма, производител и вносител на мебели, търси контакт с български производители и износители на салонни маси и столове от солидно дърво. Компанията проявява интерес основно от внос за Гърция на мебели от солидно дърво.
Има е-mail, URL.

21.07.14.02 BC ГЪРЦИЯ
Гръцката фирма GVSolutions от Атина, производител на Инфо-киоски (Информационни павилиони-станции) желае да разшири дейността си и на българския пазар. Фирмата има вече партньорства и е поставила такива Информационни табла /Информационни киоски/ в много общини и пристанища на различни региони и области/префектури на Гърция и по този начин улеснява достъпа до много обществени услуги в страната.

Информационните павилиони/ Инфо пунктовете/ на фирма GVSolutions са проектирани с елегантност, стил, създадени са за различни цели (да представят  фирми, хотели, ресторанти, изложби и изложения, поставени на обществени площади, пристанища, жп гари, метро станции, магазини на дребно и др.), за да даде на предлаганите продукти и услуги желаната репутация.

Информационните станции/релета – /Info-kiosk/ може да представят съдържанието, избрано от клиентите по прост и разбираем начин, като за това се използват видео, текстове, снимки и гласова поща.  Инфо-киоските са подходящи за закрити помещения, идеални дори за изложителите. Със сензорния си екран, допълнен от светещ стълб, повдигащ се до 1,90 м логото на всеки бизнес се вижда от далечно разстояние, като изглежда впечатляващо и заинтригуващо.
Новото поколение - Digital Station Interactive - (Info-kiosk) чрез удобна за потребителя среда работи ефективно за изпращане на съобщението като иновативна технология и предоставя информацията с аудиовизуален материал, който стимулира сетивата. Само с едно докосване на екрана може да се събере желаната информация !
За контакти:
 GVSolutions
16, Akriton Str., N. Ionia,
Athens-Greece
Tel: 0030/210 275 9206
E-mail: info@gvs.gr
URL: www.gvs.gr

21.07.14.03 BC КИТАЙ
Китайска фирма, специализирана за резервни части за тежкотоварни автомобили, предлага контакти на заинтересовани български фирми от бранша – вносители, търговци и крайни клиенти.
Има е-mail.

21.07.14.04 BC РУСИЯ
Руска компания търси партньорство с български производители на пресни плодове и зеленчуци. Фирмата се занимава с продажба на свежи плодове и зеленчуци, като продава продукти собствено производство, които се отглеждат в Тверска и Астраханска област и внася плодове и зеленчуци от Турция, Израел и Китай. Главната цел на компанията е съкращаване сроковете на доставка, като производството и реализацията на плодовете и зеленчуците е под търговската марка „ВЕРЕСТОВО”. Продукцията се разпространява чрез федерални и местни търговски вериги. Компанията търси контакти с български фирми, желаещи да внасят плодове и зеленчуци в Руската Федерация.
За контакти:
Александр Зайцев – генерален директор
Тел.: +7 915 348 8 348
Е-mail: ale5642@yandex.ru

21.07.14.05 BC ТУРЦИЯ
Турска компания, ситуирана в Анкара, с четири минни предприятия, предлага сътрудничество на заинтересовани български фирми от бранша. Компанията предлага кварц, перлит, глина, агрегат и други.
Има е-mail, URL.

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща в парламента между България без цензура и работодателските организации
Очакваме и политиците да търсят консенсус по важните за икономиката на страната проблеми Още
БТПП предоставя възможност за практическо обучение на ученици от две национални гимназии
Бизнесът в помощ на образованието Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти в БТПП за бизнес партньорство
СЪОБЩЕНИЯ
Българо-руски пенсионни консултации ще се проведат във Варна - 30 юли до 1 август 2014
Организатори ca НОИ – Варна и Пенсионния фонд на Руската Федерация (ПФРФ) Още
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Информация за бизнеса: Публикувани са регламентите, въвеждащи от 1 Юли 201 4 г., Автономните мерки за суспендиране на митата
Краен срок за подаване на искания за Автономните мерки за суспендиране на митата и Автономните тарифни квоти -15 Август 2014 г. Още
ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА
Драгомир Стойнев: С иновации, достъп до финансиране и човешки капитал можем да дадем тласък на реиндустриализацията
„Работодателските организации признаха, че българската икономика се е "отлепила" от дъното” Още
РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И ИНИЦИАТИВИ
Нов граничен контролно-пропускателен пункт между Република България и Република Сърбия
Председателят на Народното събрание Михаил Миков даде начало на строителството на път към новия ГКПП Салаш – Ново корито Още
СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ ОТНОШЕНИЯ
Българското законодателство предвижда преференции за социалните предприятия и кооперациите на хората с увреждания
Преференции за този тип предприятия са заложени при възлагането на обществени поръчки Още
Oпределен е месечният размер на целевата помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон 2014/2015
Pазмерът на помощта реално се увеличава с 9% и гарантира повишаване степента на социална закрила Още