Назад

Онлайн среща с Аржентинската камара за търговия, индустрия и производствоБългарската търговско-промишлена палата проведе онлайн среща с ръководството на  Аржентинската камара за търговия, индустрия и производство – CACIPRA.

Срещата бе открита от председателя на БТПП с приветствие към участниците. Спомената бе ползотворната визита през 2016 г. на най-високо ниво в Аржентина и проведените срещи между предприемачи от двете страни. Отправена бе покана към Аржентинската камара да посети заедно с бизнес делегация България в близко бъдеще и да осъществи срещи с потенциални партньори, за което БТПП допълнително ще съдейства. Представена бе икономическата среда в България както и данъчната система, която е една от най-благоприятните за бизнеса, в сравнение с другите страни от ЕС.    

От своя страна Родриго Муньоз Галаз, председател на CACIPRA, изрази благодарност към двете посолства - в Буенос Айрес и в София, за съдействието при организирането на срещата и представи дейността на 110-годишната организация. Двете палати са подписали първо споразумение за сътрудничество през 1979 г. Отправена бе и покана за посещение на български компании в южноамериканската страна, която е врата към пазара на целия континент.

От името на Посолството на България в Аржентина приветствие към участниците отправи София Ненова, консул. Срещата завърши с подписване на споразумението за сътрудничество – голяма стъпка към подобряване на връзките между България и Аржентина..

Очаквайте скоро информация и новини за предстоящите двустранни инициативи.