Назад

Открита тръжна процедура за избор на доставчици на услуги за наземно обслужване на трети страни на държавните летища в Гърция


В Министерството на икономиката и индустрията от Посолството на Република България в Атина, Република Гърция е получена информация относно открита тръжна процедура за избор на доставчици на услуги за наземно обслужване на трети страни на държавните летища в Република Гърция в категориите „услуги по обработка на багаж“ (Baggage Handling), „услуги на пистата" (Ramp Handling) и за услуги по транспортирането, товаренето и разтоварването на храна и напитки на и от самолета.

Гръцката страна информира, че тръжният процес ще се проведе на 24.01.2024 г., от 10.00 ч. до 12.00 ч., като броят на наземните оператори, които трябва да бъдат избрани да предоставят горепосочените услуги, се определя, както следва:

  • Държавните летища на: Ираклион „Н. Казандзакис"; Александруполис „Демокритос“; Араксос, Йоанина „Василий Пирос“; Каламата „Капитан Вас. Константакопулос“; Карпатос; Лимнос „Хефест“; Н. Анхиалос, Хиос „Омир“по 3-ма оператори за всяко летище;
  • Държавните летища на: Астипалая Икария „Икарос“; Калимнос Кастория „Аристотелис“; Козани „Филипос“; Китира „Александър Аристотел Онасис“; Милос, Наксос, Парос, Скирос; Сирос „Викелас“ и на общинските летища на Кастелоризо, Сития „V. Корнарос“; Касу „Маркос Малиаракис“ и Лерупо 1 оператор за всяко летище.

Предоставянето на услугите по надземно обслужване ще започне от датата на подписване на Договора, който ще бъде със срок на продължителност седем години.

Пълният текст на обявлението е достъпен на интернет адрес: http://diavgeia.gov.gr/.

Информация относно условията на търга може да бъде получена всеки ден между 9.00 - 14.00 часа от дирекция „Летища“ (D3/B), на адрес: ул. „Леотонос“ и „Елефтериас“ 4, гр. Аргиропули или на тел. 0030 210-9973180), както и от посочените по-горе държавни и общински летища.