Брой 127 (1391), 06-07-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Бизнес конференция по време на 12-тия Министерски форум за земеделска търговия между държавите от Централна и Източна Европа и Китай (16+1)


По информация на търговско-икономическата секция към Словенското посолство в Будапеща и по покана на словенския министър на земеделието, горите и храните  Деян Жидан, Българската търговско-промишлена палата  има удоволствието да Ви уведоми, че на 26 август 2017 г. в Горня Радгона (Словения) ще се състои Бизнес конференция по време на 12-тия Министерски форум за земеделска търговия между държавите от Централна и Източна Европа и Китай (16+1).

Всяка година Форумът за земеделска търговия обединява министри и високопоставени представители на Китай и страните от Източна и Централна Европа (16+1), като за 2017 г.  домакин е Словения. Форумът ще се проведе в периода 24-26 август и ще бъде едно от най-значимите събития в страната, което ще завърши с Бизнес конференция (26 август 2017 г., Горня Радгона, Зала 1 на „АГРА“ панаир).

Заявки за участие могат да бъдат изпращани до организаторите по електронната поща на agraceec.mkgp@gov.si, като в приложение следва да бъде изпратен и профил на компанията. Приложено тук може да откриете и покана с програма на събитието.

Бизнес конференцията ще съвпадне и с откриването на 55-я Международен панаир за земеделие и храни „АГРА“, който ще се проведе в периода 26-31 август 2017 г., също в Горня Радгона.

„АГРА“ е най-голямото изложение за земеделски храни в Централна Европа, което привлича над 120 000 посетители. Бизнес акцентът на „АГРА“ 2017 ще бъде върху Международната година за развитие на устойчивия туризъм, като в тази връзка участниците ще имат възможността да видят, опитат или поръчат множество местни и екологични стоки, както и да обменят опит в сферата на еко-фермерството, животновъдството, преработката на храни, кулинарното изкуство и винопроизводството.

Повече информация може да бъде открита на официалния сайт: http://www.pomurski-sejem.si/index.php/en/agra/about-agra-fair

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Търговско-промишлените палати с призив към G20 по отношение на протекционизма
Водещите световни икономики да премахват пречките пред търговията Още
Председателят на БТПП връчи приз “Банка на клиента”
В рамките на церемония Годишните банкови награди - 2016 Още
БТПП участва в Юлската пленарна сесия на ЕИСК в Брюксел
Обсъждане на въпроси от актуалния дневен ред на Европейския съюз Още
Бизнес мисия в Коджаели, Турция 2-3 ноември 2017 г.
В рамките на изложението за промишленост и технологии SANTEK 2017 Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Бизнес конференция по време на 12-тия Министерски форум за земеделска търговия между държавите от Централна и Източна Европа и Китай (16+1)
Словения, 26 август 2017 г. Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Прекратяват процедурата за подбор на проекти „Развитие на социалното предприемачество“ и ”Подкрепа за предприемачество”
УО е предприел действия по прецизиране на текстовете в Условията за кандидатстване Още
ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА
България и Гърция ще изградят мултимодален коридор между Черно море, Егейско море и река Дунав
Постигане на пълна мултимодалност на коридора между пътен, железопътен, морски и речен транспорт Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Бум в износа на България и Румъния за Швейцария
Текстил, облекла и обувки - двигател на рекордния износ Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският съюз и Япония постигнаха принципна договореност по споразумение за икономическо партньорство