Назад

„Пергостил ООД“ със сертификат клас Б


Стефан Савов заместник-министър на иновациите и растежа и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, връчиха сертификат клас Б на „Пергостил ООД“ за инвестиционен проект „Разширяване на съществуващо предприятие за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи”.

С инвестиционния проект, компанията предвижда изграждане на нова фабрика за производството на перголни и стъклени системи. Целта на инвестицията е осигуряване на допълнителни производствени и складови площи и увеличаване на обемите произведена продукция, поради големия интерес към произвежданите от дружеството продукти.

В рамките на инвестиционния проект е предвидено изграждане на фабрика с площ от 9400 м2, както и закупуване на машина за прахово боядисване, машини за рязане на профили, машина за рязане и лепене на плат и др.

Инвестиционният проект ще се реализира в с. Крепост, община Димитровград, а размерът на инвестицията е 5 100 000 лв. и се очаква да бъдат разкрити 20 нови работни места.

Компанията разполага с висококачествена технология и интегрирани производствени съоръжения за външни системи.  „Пергостил“ ООД  е производител на функционални перголи и стъклени системи и оранжерии. Дружеството е реализирало проекти в Европа, Азия и Африка. Разполагат с  широка дистрибуторска мрежа, като изнасят продукция в над 30 страни на 3 континента. Произвежданите от компанията външни системи могат да се прилагат при всякакви метеорологични условия, като те са предназначени за целогодишно използване от кафенета, ресторанти, хотели, вили, домове и други заведения.