Назад

Информационна сесия относно възможностите за участие на български фирми и научни организации в Осмата тръжна процедура на ЕКА


Министерство на иновациите и растежа и Европейската космическа агенция (ЕКА), със съдействието на София Тех Парк организират Информационна сесия, относно възможностите за участие на български фирми и научни организации в Осмата тръжна процедура на Европейската космическа агенция за България.

Информационната сесия ще се проведе на 28 юни 2022 г. в София Тех парк, Инкубатор и ще предостави насоки от експертите на ЕКА за успешно участие в Осмата тръжна процедура към всички заинтересовани страни.

Процедурата е насочена основно към МСП и стартъпи с потенциал да внедрят космически данни в дейността си и да разработят иновативни решения в подкрепа на климатичните промени и развитието на сектори като сигурност, земеделие, транспорт и авиация и пр.

В допълнение, Информационният ден на ЕКА ще включва още индивидуални консултации, както и среща на ЕКА с нови участници в тръжните процедури или водещи компании в космически сектор. Събитието ще позволи провеждането на срещи и обмен на опит между участниците.

Осмата тръжна процедура ще отвори на 18 юли 2022 г., като крайната дата за подаване на проектни предложения на страницата на ЕКА ще бъде 22 септември 2022 г. и ще бъде насочена към български фирми или академични и изследователски организации, като предмет на процедурата са следните дейности:
•       Космическа наука;
•       Научни изследвания и приложения;
•        Телекомуникации;
•       Микрогравитационни изследвания;
•       Инженеринг и оползотворяване на наземния сегмент.

За участие в информационната сесия, както и насрочване на индивидуална консултация с експертите от ЕКА е необходимо да се регистрирате на следния електронен адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP4f425N2Vl-L0ZznX_KJ7w73R8SnqCwKHDh6yFwo2Xi8Zug/viewform?usp=sf_link в срок до 24 юни 2022 г.

Предвид ограничения капацитет на залата (до 50 човека) е желателно не повече от един представител от фирма да участва присъствено. За останалите участници ще бъде осигурено онлайн излъчване на събитието през Фейсбук канала на Министерство на иновациите и растежа.

Събитието ще се проведе на английски език.