Назад

Официална визита на екипа на Ямболската търговско-промишлена палата на Одрински панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията



Екипът на Ямболската търговско-промишлена палата посети ежегодния Одрински панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията (Edirne agriculture livestock food and industry fair), в Турция. Визитата им бе по покана на председателя на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата на Одрин, Турция- Реджеп Зъпкънкурт, която е и организацията-домакин и организатор на събитието.

Форумът се провежда за 22 път в кампуса на Тракийски университет в Караагач, Одрин, с когото Одринската палатата си сътрудничи. В церемонията по откриването на изложението се включиха много международни и национални участници – представители на търговски представителства от България, Гърция, Турция, областни управители, генерални консулства и други делегации. Панаирът играе важна роля за селскостопанското производство, с принос за провинцията и целия трансграничен регион. Всяка година се включват все повече фирми, занимаващи се с производство и продажби, в секторите на земеделието, животновъдството, храните и промишлеността.

Екипът на Ямболска търговско-промишлена палата отново бе поканен на индивидуална среща с екипа и председателя на Одринската палата, с цел утвърждаване на дългогодишното си партньорство, в областта на реализацията на европейски проекти и инициативи. Екипите вече имат нови идеи, върху които работят и очакват подходящи Европейски програми, за да бъдат реализирани.