Брой 66 (1330), 05-04-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Ливано-български бизнес форум се проведе в Бейрут

Деловата програма на бизнес делегацията ни в Бейрут започна със среща в Ливанската агенция за инвестиции и развитие (IDAL). Набил Итани, генерален директор на IDAL, представи бизнес климата в Ливан, акцентирайки върху стимулите за привличане на чуждестранни инвестиции.Той подчерта, че Ливан предлага достъп на българските фирми до останалите арабски страни.

Българската делегация участва в  Ливано-български бизнес форум, организиран от Търговско-промишлената и земеделска палата (ТПЗП) на Бейрут и Планината Ливан и със съдействието на смесените съвети от България и Ливан. При официалното откриване на форума Мохамед Шукей, председател на Палатата домакин, отбеляза, че българските фирми имат възможност чрез навлизане на ливанския пазар да участват във възстановяването на инфраструктурните обекти в Сирия.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов, ръководител на българската делегация, представи актуалната икономическа обстановка в България и основните предимства на страната ни като благоприятен инвестиционен климат и стабилна данъчна система. Той акцентира и върху секторите от двустранен интерес: машиностроене в хранително-вкусовата промишленост, автомобилостроене, селско стопанство, информационни и компютърни технологии. Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на бизнеса от Ливан и България и изрази надежда, че форумът ще допринесе за активизиране на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Приветствие към участниците отправи и временно управляващата Посолството на Ливанската република в България г-жа Сузан Музи  и г-н Петко Димитров, временно управляващ Посолството на Р България в Бейрут.

Ахмад Аладеин, председател на Ливано-българския бизнес съвет, връчи почетен плакет на БТПП за развитие на двустранните отношения. Обявено, бе че се обсъжда посещението на ливанска делегация в България в близките месеци.

Над 90 ливански фирми и представители на различни бизнес организации се включиха в двустранните срещи с цел намиране на партньори от България.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Ливано-български бизнес форум се проведе в Бейрут
Над 90 ливански фирми се включиха в двустранните срещи с българската делегация, организирана от БТПП Още
АОБР подкрепя предложените от МОН промени в Закона за развитието на академичния състав
Въвеждането на минимални изисквания към кандидатите за придобиване на научна степен е предпоставка за повишаване качеството на висшето образование и научните изследвания Още
GS1 България участва в конференция по здравеопазване в Берлин
Глобална платформа за свързаните в здравния сектор заинтересовани страни от цял свят Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала
БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА
Главна инспекция по труда стартира засилените проверки в строителството
Всеки трети акт за спиране на необезопасено работно място и оборудване е при строително-монтажни работи Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Магистърска степен по интелектуална собственост със специализация по дизайн
За завършили бакалавърска степен по икономика, бизнес мениджмънт, бизнес администрация, хуманитарни науки, точни и инженерни науки, право Още