Брой 69 (1581), 11-04-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Проект “co-LABOURative LAB” ще подобрява работоспособността на безработни лица чрез „Икономика на споделянето“


“co-LABOURative LAB”, е европейски проект финансиран по програма Еразъм+, по който безработни лица в Европа предстои да започнат своето обучение на тема „Икономика на споделянето“ и „Нови форми на заетост“ с цел подобряването на работоспособността си.

Икономиката на споделянето се развива с бързи темпове в няколко значими сектора на икономиката. Също така тя може да увеличи работоспособността на безработните хора. В същото време, Икономиката на споделянето създава предизвикателства и опасности, свързани с правните рамки, условия на труда, стабилността и възможните начини за доход.

Търговската камара във Валенсия е водещ партньор по този европейски проект, финансиран по програма Еразъм+, който цели развитието на програма за обучение на безработни лица, които биха могли да увеличат своята работоспособност чрез „Икономиката на споделяне“.

Останалите партньори в проекта, които също предоставят услуги, свързани с  извършването на обучения, са: Търговската камара в Аркадиа (Гърция), Русенска търговско-индустриална камара (България) и CPU (Словения), както и други частни структури с опит в социалните иновации, трудовата заетост и провеждането на обучения, като FORBA (Австрия) и COORDINA (Испания).

Консорциумът вече е разработил материалите и инструментите, свързани с обучението, които се характеризират със своя практичен подход, работа с платформи по колаборативна икономика още от самото начало на курса, както и изготвянето на план за самонаемане за всеки от участващите.

Дейностите, свързани с пилотните обучение, ще бъдат извършени напълно безплатно. Във  всяка от държавите ще има по 40 обучаващи се, които ще могат да валидират методологията на обучението, а то от своя страна ще създаде директна полза за тях.

За да получите  повече информация за обучението, вижте тук

Повече информация за проекта може да намерите тук

Лице за контакт: Айри Мемишев, РТИК, Имейл: amemishev@rcci.bg

-----------------
co-LABOURative LAB” (2016-1-ES01-KA202-025642) е eвропейски проектq финансиран по програма Еразъм+ на ЕС , със срок на изпълнение от 01/09/2016 до  31/08/2018

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за рекламно участие в поредното 20-то издание на класацията на БТПП „ТОП 100 - Фирми, водещи в икономиката на България”
Вашето рекламно послание ще достигне до широк кръг предприемачи в страната и чужбина Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Проект “co-LABOURative LAB” ще подобрява работоспособността на безработни лица чрез „Икономика на споделянето“
Проектът е финансиран по програма Еразъм+ Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Концепция за фазата на изплащане на пенсии от втория стълб
Предлагат се различни видове пенсионни продукти, подходящи за капиталовите пенсионни фондове Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Всички заявления и уведомления за е-услугите на НАП вече се подават във всички офиси на Агенцията
До сега тези документи се приемаха само в офиса по регистрация за юридическите лица или по постоянен адрес за физическите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Съветът на ЕС потвърди договорения с ЕП компромисен текст за промени в директивата за командироване на работници
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за технологично партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация за участие в икономическа конференция “Tech Talent in the Old Continent: Israel, Bulgaria and the EU”, гр. Тел Авив, Държавата Израел
25-27 април 2018 г.; срок за заявяване на участие в ИАНМСП: 13 април Още