Назад

Проведе се десетата Областна панорама на професионалното образование в Стара Загора




Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, организираха десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Общо в 15 шатри се представиха Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене Райна Княгиня, ПГ по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров, ПГ по електротехника и технологии Георги Сава Раковски, Спортно училище Тодор Каблешков, ПГ по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер, Търговска гимназия Княз Симеон Търновски, ПГ по строителство и дървообработване Инж. Недьо Ранчев, ПГ по компютърни науки и математически анализи Проф. Минко Балкански, Средно училище Христо Ботев, Средно училище Иван Вазов, Национална ПГ по ветеринарна медицина Иван Павлов, ПГ по електроника Джон Атанасов и Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова. Чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети и демонстрации бяха представени професиите и специалностите, по които се извършва обучението, както и новостите в професионалното образование.

Областната панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране става всяка година по-мащабна и интересна. Увеличеният брой фирми, които подкрепят Панорамата, показва засилващия се интерес и роля на професионалното образование за развитието на икономиката в Старозагорския регион“, каза в приветствието си  Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата – Стара Загора.

За трета поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители.