Брой 68 (828), 08-04-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Търговско-промишлена палата – Търговище продължава работа по проект „е-Панаири и мрежова търговия”


В изпълнение на проект „е-Панаири и мрежова търговия” (“e-Fairs and Trade Networking”) на 3 април се проведе четвърта партньорска среща в Истанбул, Турция. От българска страна присъстваха председателят на Търговско-промишлена палата – Търговище, Оля Иванова и трима експерти от екипа на проекта. Домакин беше Търговско-промишлена палата Сакария, с подкрепата на Истанбулската индустриална палата. Присъстваха още представители на партньорските организации - Институт за изследвания на изложения - Солун; Кавказки институт за икономически и социални проучвания - Тбилиси; Търговско-промишлена палата на Молдова и водещият партньор Немско-гръцка търговско-промишлена палата, Солун.

На мероприятието бяха представени постигнатите резултати по проекта през изминалия период. Начертаха се предстоящи за изпълнение дейностите.

В рамките на срещата в Солун бе проведено и обучение за партньорските организации от компанията, разработила окончателната версия на виртуалната платформа. Беше дадена информация за начините на регистрация, интерактивните модели за представяне на компаниите, инструменти за създаване на виртуални щандове.

Най-осъждана бе темата по организиране и провеждане на второто виртуално събитие „AGROFOODtech e-EXPO“, което ще се проведе от 23 до 30 април 2015 г., с домакинството на партньорите от Турция и Грузия.  

„AGROFOODtech e-EXPO“ е онлайн търговско изложение, организирано по проект e-F+TN, което ще има и физическо присъствие на IDMA 2015, Истанбул, Турция. Онлайн събитието е безплатно и цели повишаване на европейските и международни търговски и бизнес връзки на предприятията от Черноморския регион. “AGROFOODtech e-EXPO“ ще включи над 100 внимателно подбрани предприятия от България, Грузия, Гърция, Молдова и Турция, предлагащи оборудване, технологии и свързани услуги в секторите селско стопанство и ХВП.

    

НОВИНИ ОТ БТПП
Предложенията на Япония за реформи в Съвета за сигурност към ООН – във фокуса на японска вечер в БТПП
Настоящата структура на Съвета не отразява проблемите в глобалната политика Още
Покана за обучение „Нови възможности за реализация на продукти в и извън България”
Представяне на всички онлайн канали за реализиране на стоки и услуги, увеличаване обема на продажбите... Още
Българо-саудитският бизнес съвет при БТПП – мост за инвеститорите
Среща със саудитския принц Н. Пр. Ал-Уалид Бин Талал и местни предприемачи Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена палата – Търговище продължава работа по проект „е-Панаири и мрежова търговия”
Второто виртуално събитие „AGROFOODtech e-EXPO“ ще се проведе от 23 до 30 април т.г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в международната изложба за храни и напитки TUTTOFOOD 2015
3 – 6 май 2015 г., Милано, Италия Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Производството на автомобили и електроника - водещи по ръст промишлени сектори през февруари
По-значителен ръст се наблюдава при производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Нови електронни услуги за промишлените дизайни и марки
Патентното ведомство предоставя възможност на потребителите да инициират всички производства в областта на марките и почти всички в областта на промишлените дизайни по електронен път Още
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
КЗК препоръчва да отпаднат минималните цени в Закона за лова и опазване на дивеча
Предвидените в закона минимални цени ограничават конкуренцията между предприятията, стопанисващи дивеч за ползване в рамките на организирания ловен туризъм Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN