Назад

Среща с ръководителя на СТИВ – БудапещаРъководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Будапеща Невена Стоянова посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Той благодари за доброто сътрудничество със службата в Унгария, което бе оценено с трето място в рамките на наградите за най-добрите Служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина на БТПП и Министерството на икономиката и индустрията.

Стоянова информира, че освен регулярно съдействие на български и унгарски фирми за намиране на партньори в съответната страна е провела срещи с регионални търговски палати в Унгария. Договорено е активно сътрудничество, обмен на информация, готовност за размяна на бизнес посещения, организиране на двустранни събития и др. Установен е и работен контакт с Унгарската агенция за насъраване на износа. Симеонов предложи задълбочаване на сътрудничеството между конкретни унгарски и български регионални бизнес организации.

Събеседниците обсъдиха и възможностите за привличане на унгарски компании да инвестират в България.

Бе договорено в началота на следващата година да се обмени актуална информация относно международните изложби и панаири в двете страни, които ще са повод за активиране на контактите в конкретни сектори.