Брой 240 (1751), 14-12-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП връчи сертификат за дарение


Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи сертификат за дарение на Александър Александров, управител на международната инвестиционно-консултанска група „Строй Алианс Инвест“. Дарените средства ще бъдат използвани в подкрепа на инициативата на БТПП за възстановяване на  къщата на Иван Грозев в Карлово и превръщането й в музей. Палатата припомня, че в  „Книга на дарителите” се вписва всеки дарител,  включил се в каузата. Тя ще е част от експозицията след откриването на къщата музей и така остава в летописа на родолюбивите българи благодетели.

Инициативата на Палатата е съпричастна към възраждането на българският дух и ценности. До този момент ремонтът за възстановяване на къщата приключи успешно. БТПП изказва голяма благодарност на отзовалите се и приканва тези, които имат желание да се включат в инициативата от ТУК. Дарените средства от сега до края на кампанията ще бъдат използвани за най-отговорната част, която предстои, а именно създаването на музейната композиция в памет на Иван Грозев.

Иван Грозев е бил сред най-видните възрожденци, патриоти и родолюбци, един от най-близките помощници на Левски и участник в четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Като един от първите кметове на София след Освобождението превръща столицата в град с европейски облик, довършва и паметника на Васил Левски в София.

Той е първият председател на Софийската търговско-индустриална камара (днес Българска Търговско-промишлена палата), участва в създаването на средно търговско училище в София, работилница за ремонт на локомотиви и вагони, както и църквата „Св. Илия“ в Княжево.

Името на всеки дарител, включил се в инициативата, влиза в списъка на родолюбците - благодетели, който ще се съхранява в музея за личността и делото на Иван Грозев. Подготвени са и много награди за дарителите, информация, за които е на разположение в платформата Collectim.

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП връчи сертификат за дарение
В подкрепа на инициативата на БТПП за възстановяване къщата на Иван Грозев в Карлово и превръщането й в музей Още
БТПП взе участие в тържественото отбелязване на 30-годишнината от създаването на Българо-руската търговско-промишлена палата
Обсъдиха се начини за осъвременяване на нормативната база в газовия сектор
Среща с председателя на Българската газова асоциация Още
Представяне на CONNEXT - форум за индустриално сътрудничество
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Покана за отбелязването на 27 години от създаването на Съюза на данъкоплатците в България
19 декември, 15:00 ч. в зала А на БТПП Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Посещение на комисар Хоган в Обединените арабски емирства през февруари 2019 – как може да се включите?
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Консултация на ЕК относно среда на ЕС за митническо обслужване на едно гише
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права
ЕКОЛОГИЯ, СО2
Индустрията би могла да получи помощ за компенсиране на разходите за въглеродни емисии
Опцията е предвидена в европейска директива, която трябва да бъде транспонирана в българското законодателство Още