Назад

Виенският икономически форум открива представителство в България


Калин Пешов, председател на УС на Главболгарстрой Холдинг, и посланик д-р Елена Кирчева – основател и генерален секретар на Виенския икономически форум

Представители на Главболгарстрой и Виенският икономически форум подписаха споразумение за сътрудничество, в рамките на което международната организация ще създаде свое представителство в централата на Главболгарстрой в столицата. Офисът ще заработи до няколко календарни месеца, задълбочавайки дейността на организацията в страната ни, в контекста на общата стратегия за насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество.

Партньорството на строителния холдинг с международната организация идва в отговор на усилията на Главболгарстрой за изграждане на ефективни партньорства, които работят целенасочено за подобряване на бизнес средата в България, увеличаване на преките чуждестранни инвестиции и стимулиране на академичните и индустриални партньорства. 

Виенският икономически форум е международна неправителствена организация, създадена през 2004 г., със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН. От 2015 г. форумът е включен и в регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия. 

Виенският икономически форум е дългогодишен партньор на БТПП - подписан Меморандум за сътрудничество през 2012 г.