Назад

Всичко за строителството – на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy
Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо привличат мениджъри на строителни компании и магазини, майстори, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултанти, агенти на недвижими имоти, урбанисти. Архитектурно-строителна седмица обединява всички сегменти в строителството. АТЕСТ Експо събира производители, дистрибутори и доставчици на строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника. Green Energy фокусира върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането.

4 идеи за покрива и фасадата, сред които и иновация от България

Следващите редове са за покрива и фасадата. Посетителите ще открият сандвич-панели от последно поколение за индустриални, търговски, цивилни или животновъдни обекти с висок коефициент на топлоизолация. Подобряват и пожароустойчивостта и звукоизолацията.

Иновативно и находчиво решение са озеленените керемиди. GREЙNA tile българска иновация за бързо и сигурно озеленяване на скатни покриви с наклон от 20° до 55°. Озеленената керемида е предназначена за универсална употреба и е подходяща за всяка покривна конструкция.

За повече светлина в сградата покривните прозорци са сред топ-решенията. Независимо дали покривът е скатен или плосък покрив, гамата на VELUX дава богат избор. За търсещите идеи за фасадата, спираме вниманието върху предложенията на Аксал . Благодарение на алуминиевите си компоненти, тези обшивки позволяват свръхиндивидуален подход при изпълнението на проекта и създават идеален баланс между дизайн и функционалност.

И още 4 решения; но за дома

Искате нова постройка или преустройвате съществуваща? Независимо от отговора, споделяме – зидането никога не е било толкова лесно и бързо. Новите тухли Porotherm High ускоряват процеса с 20%, а благодарение на формата си, са лесни за поставяне.

Ако издирвате интериорни дизайнерски идеи за проекта си, може би решението е ефектът „Метална стена“ – за модерна и ефектна, наистина ефекта визия. Може лесно да бъде нанесен върху избраната повърхност или неин фрагмент. И Voilà - метаморфозата на интериора е на лице.

За да вдъхнете стил, характер и функционалност на проекта си, трябва да изберете правилната врата – като продуктите от HÖRMANN BULGARIA. В сегмента на външните врати за къщи са алуминиевите ThermoSafe Decoral, които придават индивидуален характер на къщата.  А за интериора – защо не изберем вратите с лофт дизайн в модерен индустриален стил?

Чистенето никога не е било толкова приятно, благодарение на роботизираните решения. На Архитектурно-строителна седмица ще открием робота-подомиячка Everybot TS30 с технология за сухо и мокро почистване и полиране с 11 сензора, следящи изпълнение на задачите.

Дребната механизация

За всеки проект е ключова дребната механизация, за които Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще предложат много решения. Сред тях – новият мини багер с минимално изнасяне Takeuchi TB 350 R. На разположение ще са и най-модерните малки машини на HD Hyundai, серия HX-А. Те вдигат високо летвата за производителност и работни характеристики. Осигуряват по-голяма хидравлична мощност, комфорт за оператора и по-нисък разход на гориво.

Колко важни са съпътстващите събития?

Архитектурно-строителна седмица приема поредица от събития. На 4 април ще се състоят архитектурните награди ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, които се организират от сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА, THE BUILDING и CITYBUILD.BG. Партньор е Интер Експо Център.

Наградите Бранд на България ще се връчат на 4 април. Организатор е предаване Брандовете на България по ТВ1, генерален партньор е Интер Експо Център. На 3 април Камара на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор „Строителство“. Българска Асоциация за изолации в строителството представя специализирано ръководство. През всички дни ще има поредица от фирмени презентации.

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберем. Билетите за посещение са достъпни онлайн, на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията.