Брой 147 (907), 03-08-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ТУРИЗЪМ

България ще използва опита на Португалия при планиране на рекламата на страната


България ще използва опита на Португалия при планиране на рекламата на страната. Това стана ясно от срещата между министъра на туризма на България Николина Ангелкова и министъра на икономиката на Португалия Антонио Пирес де Лима. На срещата в Лисабон присъства и държавният секретар по туризъм на страната Адолфо Мескита Нунес.

Изготвен ще бъде и Протокол за сътрудничество в сферата на туризма между двете страни, като се работи за подписването му по време на заседанието на Генералната Асамблея на Световната организация по туризъм, което ще се проведе през месец септември тази година. Обсъдено бе и сътрудничеството в сферата на маркетинга.

Министър Ангелкова посочи, че ще бъде различен начинът, по който страната ни се рекламира, за да може да бъде промотиран зимният туризъм през лятото и летния – през зимата. Oсновно внимание  ще бъде обърнато на дигиталния маркетинг.

В маркетинговата стратегия на Португалия основно място заемат интернет каналите и организирането и провеждането на журналистически турове, а печатната и телевизионната реклама са много слабо застъпени, отбеляза Министър Пирес де Лима. През миналата година са организирани около 500 подобни тура с представители на медиите, а резултатът е 16 млн. туристи годишно. „Опитът показва, че подобни похвати са много успешни за по-малките държави и ние също работим в тази посока“, каза министър Ангелкова.

В тази връзка министър Де Лима изрази готовност да предостави на страната ни маркетинговата стратегия на Португалия. Той подчерта, че е важно да има фокус – по тази причина те са се ориентирали основно към 13 чуждестранни пазари и участват на ограничен брой туристически изложения. 

Източник: Министерство на туризма

НОВИНИ ОТ БТПП
Активизиране на сътрудничеството с Федерацията на научно-техническите съюзи в България
Обсъдени бяха въпроси по синхронизиране на съвместната дейност с ФНТС Още
Специализирани срещи за развитие на проектно сътрудничество, Истанбул, Турция
Събитието ще се проведе на 22 октомври 2015 г. Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Предстои въвеждане на Митническа информационна система за изнасяне
ТУРИЗЪМ
България ще използва опита на Португалия при планиране на рекламата на страната
В новата програма за реклама на България основно внимание е обърнато на дигиталния маркетинг Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
ЕС приема програма за сътрудничество между България и Сърбия на стойност 34 млн. евро
Програмата ще спомогне за постигането на основни цели в региона: ефикасно управление на природните ресурси, увеличаване на трансграничните мрежи и взаимодействия, стимулиране на туризма, опазване на културното и природното наследство, както и инвестиции в Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в Търговска мисия с провеждане на двустранни срещи и посещение на международната специализирана изложба ITMA 2015, Милано, Италия
Търговската мисия ще се проведе в периода 12 – 15 ноември 2015 г. Ще бъдат включени български предприятия от секторите текстил и облекло Още