Назад

35 изби и производители участват в „Августиада 2022“


Предстои 10-ото юбилейно издание на Фестивал на виното и културното наследство – Августиада 2022, организиран от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора. Събитието ще събере представители от 35 изби и производители на храни от 23 до 25 септември на открито, на Античната улица в центъра на града.

По традиция изложението е място за среща на най-добрите изби на България, а интересни и нови кулинарни продукти ще бъдат за първи път представени пред посетителите. Фестивалът притежава неповторима атмосфера, която е в синхрон и с посланията на “Нощта на изкуствата” в града.

В рамките на първия ден на “Августиада” ще бъде избрана и “Царица на Августиада” – титла, която ще носи онази млада дама, определена от журито за посланик на духа на фестивала. 

Културната програма ще продължи в трите фестивални дни, а на специална Гала вечеря „Августиада 2022“ в шатра на терасата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, пред отбрани гости ще бъдат представени вина от „Августиада“ и Балканския винен конкурс.

В последния ден на фестивала ще бъдат обявени и наградените вина на „Августиада 2022“. За престижните отличия се борят над 250 вина, които публиката избира. Vox Poluli, Vox Dei (Глас народен, глас Божи) е мотото на фестивала.

Информация за посетителите

Актуална програмата на фестивала