Брой 200 (1212), 18-10-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ

Българската банка за развитие и Банката за развитие на Виетнам ще си сътрудничат в подкрепата на малки и средни предприятия


Българската банка за развитие (ББР) и Банката за развитие на Виетнам (VDB) ще си сътрудничат в подкрепата на малките и средни предприятия, развитието на земеделския сектор и износа на стоки и услуги между двете страни. Това стана ясно от Меморандума за разбирателство, който представители на двете институции подписаха на 17 октомври, в Ханой. Благодарение на специалния си статут на държавни банки за развитие, ББР и VDB смятат, че взаимното им сътрудничество ще засили търговията и икономическите отношения между България и Виетнам и ще повиши ефективността от използването на техните ресурси.

Събитието се състоя по време на работно посещение на министъра на икономиката Божидар Лукарски в страната. В рамките на визитата се предвижда да бъдат проведени бизнес форуми с двустранни срещи между представители на бизнеса от двете държави. Инициативата е в продължение на поетите по време на Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество ангажименти за насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди.

С подписания меморандум Българска банка за развитие разширява сътрудничеството си с банки от региона, като до момента ББР е установила партньорски отношения с финансови институции от Япония, Китай, Корея, Монголия и Иран.

Виетнамската банка за развитие има 10-годишен опит в инвестиционното и експортно финансиране. Банката реализира също програми, насочени в областта на инфраструктурата, водоснабдяването, енергийната ефективност и др. 

НОВИНИ ОТ БТПП
Европейски GS1 регионален форум за първи път се провежда в София
Под мотото „Сътрудничество, устойчив растеж и иновации” Още
Проект на БТПП по програмата за Дунавско транснационално сътрудничество
С основна цел да се стимулират МСП към въвеждане на модела на „кръговата икономика“ Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Международна конференция „ИНОВАЦИИ & СИГУРНОСТ - Коопериране в иновациите и сигурността – Изток – Запад”
9-10-11 ноември 2016 г. в София, Централен Военен Клуб Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Българската банка за развитие и Банката за развитие на Виетнам ще си сътрудничат в подкрепата на малки и средни предприятия
За развитието на земеделския сектор и износа на стоки и услуги между двете страни Още
ЕКОЛОГИЯ, СО2
ЕК предлага между 2021 и 2030 г. България да не е длъжна да намалява годишните емисии на парникови газове
За секторите извън Европейската схема за търговия с емисии Още
ИНОВАЦИИ, НАУКА
Безплатни консултации за европейски стартиращи компании на "Nitro - the extreme acceleration event"
1-2 декември 2016, София Антиполис, Франция Още