Назад

Общо събрание на Съвета по инвестиции при БТПП



Тази седмица се проведе годишно общо събрание на Съвета по инвестиции при Българската търговско-промишлена палата.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов приветства участниците в онлайн заседанието като сподели, че програмата на Съвета за 2021 г. е била изключително разнообразна и наситена с дейности и инициативи. Той подчерта, че в момента са необходими креативност и поставяне на ясни цели за подобряване на инвестиционната среда и имиджа на България.

Той благодари на всички членове на Съвета по инвестиции за активността и постигнатите резултати и потвърди, че БТПП ще продължи да подкрепя всяко едно действие за привличане на инвестиции в нашата страна.

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции, отчете проявите през 2021 г. като успешни, особено второто издание на финансовата конференция и изложение SIMExpo, виртуални събития с чуждестранни партньори, конференцията “Equity for infrastructure” - представяне на Инвестиционния фонд на Инициативата "Три морета" и др. Той отбеляза привличането на нови членове към Съвета по инвестиции като важна стъпка в развитието му, като през 2021 г. към него се присъединиха Главболгарстрой Холдинг АД и Фонд на фондовете.

Членовете на Съвета по инвестиции направиха предложения за програмата за следващата година, като основните цели остават същите: да се съкрати пътят на инвеститорите до подходящи партньори в България; да се осигури достъп на МСП и стартиращи предприятия до бизнес събития и контакти, които да им помогнат да се развиват; да се подобрява инвестиционната среда, както и да се стимулира партньорство с чуждестранни и международни организации с цел мултиплициране на положителния ефект.

Повече информация за Съвета по инвестиции при БТПП тук.