Брой 156 (666), 15-08-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

ЧЕЗ – член на Палатата, с първо за България отличие „Инвеститори в хората”

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи бронзово отличие и сертификат за стандарта „Инвеститори в хората“ (Investors in People) на официална церемония във Военна академия „Г. С. Раковски“, София. Отличието бе връчено лично от Дейвид Дейл, оперативен директор на международното поделение на „Инвеститори в хората“, в присъствието на представители на деловите среди.

Стандартът „Инвеститори в хората“ е признание за ангажираността на компанията за професионалното развитие и мотивация на своите служители. Освен основните 39 изисквания при управление на персонала, за бронзово отличие е необходимо да бъдат изпълнени и още 26 допълнителни. 

„Благодаря на всички колеги, които в продължение на няколко месеца бяха обучавани и които доказаха своето високо ниво на компетентност и професионализъм“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров поздрави от името на Палатата ръководството на компанията. „ЧЕЗ Разпределение България е добър пример за стандартите, които се налагат в българската икономика. Тази международна награда е доказателство за успешно управление и се надяваме този пример да бъде последван от всички български компании. Наградата е и добър сигнал за чуждестранните инвеститори, че на българския пазар чуждестранните компании могат да правят успешен бизнес и да печелят международни награди”, отбеляза главният секретар на Палатата.
------------------------
„Инвеститори в  хората“ е международно признат стандарт в 80 страни, внедрен в над 40 000 организации с над 10 милиона служители.
Създаден е във Великобритания през 1991 г. като критерий за сравнение на добрите практики в областта на развитието на човешкия потенциал с цел  подобряване на бизнеса. Той дава възможност на служителите да се идентифицират с корпоративните ценности и култура, да прилагат ефективно на работното си място целите, мисията и принципите на компанията, поставяйки на преден план клиента и развитието на компанията.

НОВИНИ ОТ БТПП
ЧЕЗ – член на Палатата, с първо за България отличие „Инвеститори в хората”
Сертификатът по световно известния стандарт бе връчен на официална церемония в София Още
Покана за участие в семинар на тема "Оценка на въздействието на законодателството"
Ще бъдат представени гледните точки на политиците и бизнеса по отношение на ползите от оценката на въздействие на законодателството Още
Международната търговска камара – Париж изготви ръководство за ефективно управление на арбитража
Практически инструментариум в помощ както за корпоративни адвокати, така и за ръководители на фирми Още
ИНОВАЦИИ, НАУКА
Бюджетните разходи за иновации нарастват през 2013 г. с 1,3% спрямо 2012 г.
Делът на бюджетните разходи за НИРД от брутния вътрешен продукт също нараства, отчита НСИ Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международна среща на малкия и средния бизнес
23 - 27 септември 2014 г., к.к. Златни пясъци Още
СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Споразумение за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.
ТРУДОВИ И ОСИГУРИТЕЛНИ ОТНОШЕНИЯ
Консултативният съвет за оптимизиране на осигурителната система ще подготви варианти за реформи в осигурителното законодателство
Съветът ще отчете своята работа в края на мандата на служебното правителство Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Решения на УС на БНБ относно КТБ
Централната банка разреши някои банкови дейности на КТБ и ТБ Виктория Още
БНБ: Ръст на износа със 124 млн. евро през юни
През юни текущата и капиталова сметка е положителна Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Стандартите на Вашия екран - вече и за 30 дни
Българският институт за стандартизация предоставя на своите клиенти възможност за ползване на услугата за онлайн четене Още