Назад

Среща с дипломати от Финландия



Цветан Симеонов бе домакин на среща с дипломати от Финландия - Жан Сико, търговски съветник към Посолството на Финландия в Сърбия, акредитиран за България, и Кирси Пуронпя, заместник-ръководител на Мисията в София.

Председателят на БТПП информира гостите, че системата от търговско-промишлени палати в България и Финландия имат много общи характеристики. Освен това двете организации работят много тясно съвместно в Асоциацията на европейските търговски палати.

Жан Сико разясни своята мисия, която е да подпомага контактите между финландски компании и чуждестранни партньори от региона на Югоизточна Европа, включително България, и допълни, че има специална насоченост към областите дигитализация, нови технологии, кръгова икономика, устойчивост.

Кирси Пуронпя заяви, че финландските компании проявяват силен интерес към Плана за възстановяване на Европа и след одобряването му се очаква да се насочат в двустранен порядък към ключови области от взаимен интерес.

Симеонов потвърди готовността на БТПП да съдейства за осъществяване на по-тясно взаимодействие между фирмите от двете страни. Планувано бе и съвместно събитие през пролетта на 2022 г. с информационен характер. Очаквайте допълнителна информация.

При интерес към установяване на контакти с партньори от Финландия или участие в предстоящото събитие можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.