Назад

Обсъждане на търговско-икономическите ни отношения с Ирак


Димитър Угринов, бивш дългогодишен търговски представител на страната ни в Ирак, разговаря с главния секретар на БТПП Васил Тодоров. Обсъдено бе развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и успешно проведената по-рано през тази година среща в БТПП с бизнес делегация от Ирак, водена от министъра на промишлеността и минералните ресурси на Република Ирак. За членовете на делегацията бяха организирани посещения на български компании от сфери, представляващи взаимен интерес за сътрудничество.

Димитър Угринов представи предложение за организиране на търговска мисия на български компании в Багдад през пролетта на 2022 г., като от Министерството на промишлеността и минералните ресурси ще окажат съдействие при логистиката на място, на територията на Багдадския панаир. 

В тази връзка БТПП проучва предварителния интерес на предприятия за участие в мисията. За контакти: имейл: irelations@bcci.bg, дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП.