HOME  INFORMATION  ARCHIVE  CONTACT  BCCI  


НОВИНИ ОТ БТПП

Обсъждане на възможности за развитие на сътрудничество с пакистански партньори


Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе работна среща с временно управляващия посолството на Ислямска република Пакистан в София Маруан Алекс Аийаш.

Целта на срещата бе да се обсъди търговско-икономическото сътрудничество между двете страни и възможностите за насърчаването му. Бе констатирана и възможността за развитие на двустранните икономически връзки. По информация от Министерството на икономиката, основната форма на търговско-икономическите отношения между двете страни е стокообменът. Търговските отношения с Европейския съюз са много важни за Пакистан, а България се разглежда като стратегически партньор. Българският износ за Пакистан през 2017 г. възлиза на 15,9 млн. щ.д., ръст от 14.4% спрямо 2016 г., а вносът от Пакистан през 2017 г. възлиза на 21,1 млн. щ.д., увеличение от 33.5% спрямо същия период на 2016 г.

Симеонов обсъди секторите от взаимен интерес, сред които са селското стопанство, леката и хранително-вкусовата промишленост, хидроенергетиката, машиностроенето, информационните технологии и др.

Бе обсъдено и развитието на сътрудничеството с пакистански партньори в рамките на бъдещ двустранен бизнес съвет, който ще бъде създаден от БТПП и Федерацията на пакистанските ТПП. При интерес за включване в този съвет, можете да се обърнете към БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: irelations@bcci.bg.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Съветът на Браншовите организации при БТПП проведе годишно Общо събрание
Прие Програма за работата през 2019 г. More
Очаква се делегация от швейцарски инвеститори да посети страната ни
По инициатива на Швейцарски икономически форум и със съдействието на БТПП More
Обсъждане на възможности за развитие на сътрудничество с пакистански партньори
Среща с временно управляващия посолството на Ислямска република Пакистан в София More
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Методика за подбор и оценка на работодатели, подали заявки за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ)
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Комисията за защита на конкуренцията предлaга мерки за подобряване на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нелоялни практики в търговията с храни: Парламентът защитава малкия бизнес
Да се сложи край на нечестните практики, с които се сблъскват селскостопанските производители и малките доставчици в хранителната индустрия More
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество