Брой 49 (1808), 12-03-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Очаква се делегация от швейцарски инвеститори да посети страната ни


Главният изпълнителен директор на Швейцарски икономически форум д-р Доминик Ислер посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Възможността за разработване на нови инвестиционни проекти в България е довела д-р Ислер в нашата страна. В рамките на разговора той бе запознат с благоприятните макроикономически условия за местния и чуждестранен бизнес. Симеонов информира госта за стабилния икономически растеж, ниските данъци, липсата на валутен риск, ниския вътрешен дълг и др. Той подчерта, че 90% от вече инвестиралите в България компании планират да се разрастват. Предоставена бе и информация относно трудностите пред бизнеса в страната, като бяха обсъдени възможни решения, свързани със специализирани обучения на служители, въвеждане на иновации, механизация и др.

Бе договорено БТПП да окаже съдействие при подготовката и осъществяването на посещение на делегация от потенциални инвеститори от Швейцария в София през септември тази година. БТПП ще информира допълнително за подробностите.

При интерес за участие: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: irelations@bcci.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Съветът на Браншовите организации при БТПП проведе годишно Общо събрание
Прие Програма за работата през 2019 г. Още
Очаква се делегация от швейцарски инвеститори да посети страната ни
По инициатива на Швейцарски икономически форум и със съдействието на БТПП Още
Обсъждане на възможности за развитие на сътрудничество с пакистански партньори
Среща с временно управляващия посолството на Ислямска република Пакистан в София Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Методика за подбор и оценка на работодатели, подали заявки за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ)
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Комисията за защита на конкуренцията предлaга мерки за подобряване на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нелоялни практики в търговията с храни: Парламентът защитава малкия бизнес
Да се сложи край на нечестните практики, с които се сблъскват селскостопанските производители и малките доставчици в хранителната индустрия Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество