Назад

Първа визита в БТПП на новия посланик на Нигерия



Ден след като връчи акредитивните си писма на президента на Република България

Н.Пр. Сафия Ахмад Нуху, посланик на Нигерия за България, посети Българската търговско-промишлена палата ден след връчване на акредитивните си писма на президента на Република България.

Дипломатът бе придружен от представители на Посолството  – Мерси Игуор-Узер, първи секретар, и Фарук Сани, представител за България.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна гостите с дългогодишните отношения с партньорски организации в африканската страна, които са обусловени от приятелските връзки между България и Нигерия, установени през 60-те години на 20 век, веднага след обявяването на независимостта на Нигерия.

Посланик Нуху разясни целите на своята мисия, сред които са развиване на пълния потенциал на икономическите отношения, обединяване на усилията с Българското посолство в Нигерия за постигане на по-голяма информираност в Нигерия относно нашата страна и др.

Тя посочи, че търговският стокообмен нараства през последните две години (през 2020 г.  с почти 40%). Бе установено, че съществува двустранен интерес в секторите: селско стопанство, информационни и комуникационни технологии, добивна промишленост и др.

Председателят на БТПП потвърди готовността на организацията да съдейства за засилване на интереса сред бизнеса в двете страни чрез поредица от събития – информационни и интерактивни.

При интерес към контакти с партньори от Нигерия, можете да се свържете с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg