Брой 162 (419), 21-08-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в Бизнес форум на Дунавския регион - 2013


Enterprise Europe Network към БТПП е съорганизатор на Бизнес форум на Дунавския регион (Danube Region Business Forum), който ще се проведе в периода 14-15 ноември 2013 г. във Виена, Австрия. В рамките на събитието ще се организират и B2B срещи между предприемачи, публични организации и представители на научните среди, работещи в сферата на информационните и комуникационните технологии. Целта на тази инициатива е стимулиране на иновациите, растежа, конкурентоспособността на фирмите от Дунавския регион, които искат да разширят възможностите пред своя бизнес. Събитието представлява голям интерес за България, тъй като Австрия се нарежда на второ място по инвестиции в България.

Организатори са Главна дирекция „Регионална политика“, Eвропейската комисия, Австрийската федерална стопанска камара и EEN - най-голямата бизнес мрежа за малки и средни предприятия в Европа.

Темите на тазгодишния форум са:

  • Информационни и комуникационни технологии – нови развития
  • Уъркшопи: електронно здравеопазване; електронно правителство.

Участниците във форума ще могат да установят контакти с потенциални партньори по време на B2B срещите, които ще бъдат предварително уговорени в периода между 21 октомври - 10 ноември.

В програмата на събитието е предвидено и посещение на организацията Ars Electronica в Линц (свързана с ежегодно провеждащ се фестивал за изкуство, технологии и общество). Разходите за транспорт между Виена и Линц се поемат от организаторите.

Освен с предприемачи от Дунавския регион, участниците ще могат да се запознаят и с дейността на молдовски компании, представени от молдовския зам.-министър на ИКТ Дона Скола.

В рамките на миналогодишното издание на форума са осъществени 80 срещи от 95 участника. За момента интерес към предстоящото издание на форума са проявили 45 фирми от Дунавския регион.

Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 10 октомври 2013. Участието е безплатно.

За детайлна програма и регистрация, моля посетете: http://www.b2match.eu/danuberegionbusinessforum2013
или се свържете с Европейски информационен и иновационен център в БТПП - Елеонора Карнаса – експерт, een@bcci.bg, тел.: 02 / 8117 417, 8117 515.

НОВИНИ ОТ БТПП
Предложение на БТПП по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г.
Програмата е от ключово значение за цялостния процес на реализиране на оперативните програми в България Още
Покана за участие в Бизнес форум на Дунавския регион - 2013
Създаване на бизнес партньорства и представяне на най-новите тенденции в информационните и комуникационните технологии Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Публикуван е проектът на Закон за изменение и допълнение на ДОПК, включващ промени и в ЗДДС
Предложените промени целят усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски и подпомагане на задължените лица във временно финансово затруднение Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от ЕЕN
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: 12,4% ръст в сектора на информационните услуги
През второто тримесечие най-голямо е увеличението на оборота при производството на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Чрез промени в ЗОП голяма част от специализираните предприятия ще заработят с подкрепата на обществените поръчки
Поради пречки в сегашното законодателство от специализираните предприятията не са могли да участват в поръчките Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Интерактивен семинар с международно участие на тема „Фамилно предприемачество: Новите хоризонти пред следващото поколение”
5 септември 2013, СОХО София Още