Назад

Предстоящ уебинар на тема „Сътрудничество между България и Индия в сектор фармация“


Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Индия в София и Индийския съвет за насърчаване на износа на фармацевтични продукти, организира уебинар на тема „Сътрудничество между България и Индия в сектор фармация“ и двустранни срещи с фирми. Събитието ще се  проведе на 9 февруари 2022г. от 11.30ч /EET/ в платформата Webex.

Индийската икономика е една от най-големите в развиващия се свят. Страната заема шесто място в света по номинален БВП и трето място по паритет на покупателната способност. Индия е индустриално-аграрна страна с добре развита промишленост: автомобилна, хранителна, химическа, фармацевтична, текстилна, телекомуникации и информационни технологии, както и с висок научно-технически потенциал, вкл. в космическата и ядрената област.

Фармацевтичната индустрия в Индия е сред водещите отрасли на промишленото производство, като заема 3-то място в света по обем на произвежданите лекарства – годишно за над 20 млрд.щ.д. Голяма част от тях са с експортна насоченост.

В рамките на събитието ще бъде представена фармацевтичната индустрия на Индия и България, процедурите за регистрация на лекарства в България и възможностите за сътрудничество между българските и индийските фирми. След официалната част ще се проведат двустранни срещи с индийски фирми от сектор фармация, занимаващи се с: формулировки, съставки, ваксини, биофармацевтични продукти, алтернативна медицина, медицинско оборудване, консултантски услуги и др.

Уебинарът е подходящ за: български фирми и предприемачи, които желаят да намерят индийски партньори, да разширят контактите си с местни институции и компании, да проучат индийския пазар на фармацевтични продукти. Работен език на събитието: английски.

При интерес за участие, моля да се регистрирате ТУК в срок до 08.02.2022г. Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Webex.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

Приложение: Проекто -програма