Назад

Умна платформа за управление на товари ще подпомага дейността на МСП





На 26 май БТПП бе домакин на международен семинар по проект SCOPE*.

Афродити Анагнастопулу, представител на лидерската организация по проекта от Гърция, презентира функционалностите на платформата, а именно: процес на регистрация, интерфейс за товародатели и превозвачи, търсене по зададени критерии, управление на автомобилни паркове, качване  на специфични товари (тегло, дължина, вид), избор на оферти за превоз на товари и др. Тези характеристики ще бъдат демонстрирани по време на финалната конференция в гр. Солун, Гърция, под формата на интерактивна софтуерна симулация.

В своята презентация проф. Симеон Ананиев, председател на Клъстер Зелен Транспорт, разгледа важни теми като дигитализация на веригите на доставки, устойчиво развитие на зеления транспорт, умни транспортни платформи, автоматизация на транспортния сектор и др.  Тъй като транспортната платформа SCOPE е направена с отворен софтуер за интегриране на допълнителни услуги, той препоръча включването на калкулатор за натоварване на камиони и контейнери, списък с мултимодалните терминали в региона, апликации за планиране на маршрутите  и др.

Семинарът акцентира и върху транспортния сектор в контекста на Зелената сделка и заложените нови изисквания в рамките на ЕС за декарбонизация на икономиката. Бяха разгледани и други технически и социални аспекти на зеления преход за България, както и значението  на транспортните платформи за развитието на бранша.

Линк към платформата: https://scope-app.net/platform/.

Линк към промоционален видео клип: тук:

За повече информация: Стефан Костадинов, експерт, Дирекция „ЕИЕП“, e-mail: projects2@bcci.bg,  тел.: 02/8117 556.
…………………………..|
*Основната цел на проект SCOPE е подобряване състоянието на автомобилния транспорт в региона на Балканите и Средиземно море. Осем организации от Албания, България и Гърция си партнират за постигането на поставената цел.